Annons
Annons

Hamrén

Visst, Sverige förlorade stort mot Österrike och spelet såg inte bra ut, men vi ger inte upp hoppet om fotbollslandslaget riktigt ännu. Chansen finns fortfarande att Erik Hamrén och spelarna tar sig till EM nästa år och kanske kan de överraska där. Här är några under som hänt tidigare och är svåra att tro på men visar att nästintill allt är möjligt.

* * *

Annons

Danska bragden i EM 1992

danmark

Danmark vann hela turneringen men skulle egentligen inte ens ha varit med. Jugoslavien som skulle ha varit med i mästerskapet kunde inte, så då halkade vårt grannland in på ett bananskal. Det bananskalet tog Peter Schmeichel och de andra spelarna ända fram till guld.

”The miracle on ice”

hokcey

Gilla Cafe.se på Facebook

Händelsen som är så känd att den blivit en film med Kurt Russel men även ett begrepp. Miraklet på is skedde 1980 då USA med ett lag bestående av amatörer och collegespelare besegrade allsmäktiga Sovjetunionen.

 

Den ryska björnens fall

brottning

Rulon Gardner hade aldrig varit nära att besegra brottningens gigant Alexander Karelin som inte förlorat på 13 år, tagit 3 OS-guld, vunnit 9 VM men framför allt inte tappat en enda poäng de senaste sex åren. Därför sändes enorma chockvågor världen över när Gardner gjorde det omöjliga och besegrade ryssen i OS-finalen 2000. Amerikanen nådde aldrig någon så stor framgång men han kommer alltid att vara mannen som besegrade ”den ryska björnen”.

Bradburys otroliga tur

is

Steven Bradbury är mannen som enbart är känd för en sak och det är hans väldigt lyckosamma OS 2002. Egentligen skulle skridskoåkaren inte gått vidare från kvartsfinalen där han slutade trea, men en motståndare diskades. I semifinalen föll två åkare i sista kurvan vilket gjorde att australiensaren tog sig till final. Väl där var inte hans tur borta, inför den sista kurvan låg han klart sist och det gjorde att Bradbury undvek massvurpan och kunde ta sig först till mål.

Phelps glädjeskrik

phelps

Jason Lezak låg långt efter i finalen på 4×100 meter fristil på OS 2008. Men amerikanen kom tillbaka och slutade etta. Förutom den enorma upphämtningen minns man så klart Michael Phelps ansiktsuttryck när han skrek ut sin glädje och firade med sina lagkamrater.

Vår egna stolthet

u21

Självklart går det inte att glömma våra U21-hjältar som först tog sig till EM på att smått sensationellt sätt och sedan vann hela mästerskapet på ett ännu mer överraskande vis. Det om något får oss att hoppas och tro på nya mirakel!

Bilder: All over press

Tobias Skagerström

Annons

Dela (5)
Tweeta

Annons


Laddar