7 saker du inte får missa på tv i veckan: Historieätarna, skräck på amerikanska och modellflickor

Tobias Norström  |  Publicerad 2014-11-17 14:24  |  Lästid: 3 minuter
tv-i-veckan-historieatarna-modellflickor-america-horror-story-tips

Vill du få koll på vad du ska se på tv? Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans absolut bästa tv-utbud – från Erik Haag och romantikens friterade ägg till höstens bästa kriminalserie.

* * *

historieatarna

1. Historieätarna

(SVT1, måndag 20:00)

Det mest underhållande historieprogrammet på svensk tv – antagligen någonsin – seglar upp med sin andra säsong. I det första avsnittet besöker Erik Haag och Lotta Lundgren romantiken. Det blir grannfejd, konstig gröt, friterade ägg och Horace Engdahl (man måste älska Horace Engdahl).

 

chelsea-peretti-one-of-the-greats

2. Chelsea Peretti: One of the Greats

(Streama från Netflix)

När Chelsea Peretti får sin första timmeslånga standupspecialare gör hon det säkraste man kan göra, nämligen en antiversion av hela företeelsen. Hennes exklusiva Netflix-show är inget annat än en underhållande formlek med reaktioner från publiken i form av hundar, plågoandar som gör sig påminda i kulisserna och lövblåsare i bänkraderna. Skruvat men kul på post-ironiskt vis.

 

now-to-get-away-with-murder

3. How to get away with murder

(Kanal 5, onsdag 21:55)

Höstens mest spännande amerikanska kriminalhistoria på tv heter How to get away with murder och berättar historien om fyra juridikstudenter som skuffar undan ett lik och lär sig saker av juristen Annalise Keating, spelad av en fantastisk Viola Davis. På onsdag visas del sex, några av de tidigare avsnitten finns även att se på Kanal 5 Play Premium.

 

runda-bordet

4. Runda bordet

(SVT2, söndag 20:00)

Få saker skiftar lika mycket i kvalitet som experter som pratar med varandra – antingen är samtalet initierat och intressant eller pladdrigt och platt. SVT:S nya samtalsserie Runda Bordet tycks som sprungen ur den tidigare av dessa kategorier. I premiäravsnittet på söndag avhandlas klimatfrågor, helt i linje med seriens anspråk att ta grepp på de stora frågorna.

 

thecomeback

5. The Comeback

(Streama via HBO Nordic eller C More Play)

Bara att beskriva upplägget på The Comeback är något av en hjärnövning. Det är en reboot av en komediserie om en avdankad sitcomstjärna som försöker ta sig tillbaka med en ny komediserie. Serien gick först 2005 men har nu fått en ny chans – ja, en comeback.

 

modellflickor

6. Modellflickor

(SVT Flow, onsdag)

En av SVT Plays största succéer är realityserien Modellpojkar. Inom ramen för SVT Flow kommer därmed nu en spinoff, som givetvis heter Modellflickor. Greppet känns igen och serien lär bjuda på en ingående inblick i en underlig modevärld.

 

american-horror-story

7. American Horror Story

(Streama via Netflix)

Just nu går den fjärde, lika rubbade som ojämna säsongen av American Horror Story. För dig som ännu inte klivit på serieskaparen Ryan Murphys skräcktåg finns nu de två första, lika rubbade och jämnare säsongerna på Netflix.

 

Tobias Norström

* * *

Mer om TV:

Wow! Se när First Aid Kit gör succé hos Conan O’Brien

10 Så mycket bättre-klipp som fortfarande ger oss gåshud – är din favorit med?

10 saker bara du som kollar på Paradise Hotel förstår

”Därför är Vänner fortfarande lika aktuell”: Jan Gradvall hyllar serien som fyller 20 år

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-18 16:20