Girls och 6 andra saker du inte får missa på tv i veckan

Tobias Norström  |  Publicerad 2015-01-12 16:00  |  Lästid: 3 minuter
girls

Ingen tv-vår är fullständig utan premiärer för nya kvalitetsserier och den här veckan är det dags för den första. Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans absolut bästa utbud med tre HBO-premiärer, Sveriges bästa gala och USA:s hetaste komiker.

* * *

togetherness

1. Togetherness

(Streama via HBO Nordic)
Det internationella tv-året drar inte igång på riktigt förrän HBO dundrar fram med sina säsongspremiärer. Årets första nytillskott är dramakomedin Togetherness skapad av de ostoppbara Duplass-bröderna, Mark och Jay. Serien kretsar runt två par som delar bostad och kämpar för att hålla ihop sina förhållanden. Lär bli en av vårens bästa.

girls

2. Girls

(Streama via HBO Nordic)
Om Togetherness är vårens första nykomling är HBO:s andra premiär en betydligt mer bekant uppsättning ansikten. Det är nämligen redan dags för fjärde säsongen av Lena Dunhams ojämna men alltid intressanta Girls. Av första avsnittet att döma, och med tanke på seriens rutin vid det här laget, kan det bli en av de starkaste säsongerna hittills.

looking

3.Looking

(Streama via HBO Nordic)
Looking hade en första säsong ifjol som började lite skakigt men växte mot slutet. Det bådar gott för komediseriens andra säsong. I värsta fall blir det bara en vacker kavalkad över snygga killar i ett hipsterskinande San Francisco.

p3guldgalan

4. P3 Guldgalan

(SVT1, lördag 21:00)
Sverige är sådär på galor. Det blir oftast lite krystat, oftast halvdan underhållning och oftast tillställningar som känns lite billiga. P3 Guldgalan är ett lysande undantag i sammanhanget och har de senaste åren vuxit till något slags svensk motsvarighet till MTV Video Music Awards. På årets gala uppträder bland annat José Gonzalez, Silvana Imam och Little Jinder, värdar är Tina Mehrafzoon och Kodjo Akolor.

livstromquisttankerpadig

5. Liv Strömquist tänker på dig

(SVT2, fredag 19:40)
För knappt ett år sedan hade Liv Strömquists pjäs Liv Strömquist tänker på dig premiär på Dramaten i Stockholm. Nu visar SVT en inspelad version av föreställningen. Fokus för pjäsen är splittrat men återkommande är tankar om relationer, kändisar och män.

thestrain

6. The Strain

(TV6, fredag 21:00)
Skräckfilmsregissören Guillermo Del Toros tv-serie The Strain (baserad på boktrilogin han skrev tillsammans med Chuck Hogan) hade amerikansk premiär ifjol och visade sig ganska snabbt vara en rätt ostig men härligt underhållande serie. Nu visas första säsongen på TV6.

hannibalburess

7. Hannibal Buress: Live from Chicago

(Comedy Central, lördag 22:00)
Hannibal Buress är en av USA:s hetaste komiker just nu, och då inte bara för att hans rant om Bill Cosby blåste nytt liv i våldtäktsanklagelserna mot den amerikanska ståupp-konstens före detta mysfarbror. Buress karriär har de senaste åren gått från klarhet till klarhet. Svenska falangen av Comedy Central visar på lördag hans entimmesspecialare, inspelad i Chicago.

* * *

Mer tv!

Jan Gradvall: ”Engelsmännen älskar nordiska deckare – nu gör de sin egen”

Drakar, detektiver och otrohet – det här var årets 11 bästa tv-serier 2014

De 8 skönaste ögonblicken från tre decennier av På spåret

Ghostbusters-hjälten Dan Aykroyd: ”Kokain var som kaffe för oss”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 12:29