7 saker du inte får missa på tv i veckan

Tobias Norström  |  Publicerad 2015-01-19 11:45  |  Lästid: 3 minuter
tv-i-veckan-johan-ulveson-deckarna

Äntligen, nu drar vårens stora tv-satsningar igång! En raffande serie om svenska brott, samtalsprogrammet med bara komiker och rapparen Ice-T:s hiphopdokumentär – vi guidar dig till veckans bästa tv-utbud.

* * *

deckarna

1. Deckarna

(SVT1, onsdag 21:00)

Den här veckan kokar tv-tablåerna av deckare. Först ut är SVT:s satsning på att lyfta fram "det svenska deckarundret" – samtalsserien Deckarna. Kända svenska kriminalförfattare träffas och snackar liv, karriär och mord. I premiäravsnittet är det deckarparet Roslund & Hellström som hamnar under lupp.

enclowntillkaffet

2. En clown till kaffet

(Kanal 5, torsdag 21:00)

Som Stjärnorna på slottet fast med bara komiker. Nu drar andra säsongen igång med skrattmakare som Johan Ulvesson, Ulla Skoog och Johan Glans. Men det finns framför allt ett stort skäl att du inte får missa det här programmet: Peter Apelgren är med.

mordet

3. Mordet

(TV3, tisdag 21:00)

True crime är superhett och det lär bara lär bli hetare under 2015. TV3:s strå till stacken är Mordet, en serie som berättar om olika mordfall utifrån offrens perspektiv. Dramatiskt och halvsnaskigt, men även gripande.

somethingfromnothing

4. Something from Nothing – Ice-T och rap

(SVT2, lördag 19:30)

Ice-T:s dokumentär om rappens historia är en lika härlig som osaklig liten musikhistorisk odysséé . Det som framförallt imponerar med filmen är intervjupersonerna. Ice-T träffar alla från Kanye West till Q-tip och beatboxuppfinnaren Doug E Fresh. Desstuom spelar alla deltagarna in en exklusiv freestyle för dokumentären – bara det gör filmen sevärd.

brottskod

5. Brottskod

(TV3, torsdag 22:00)

Gillar du P3 Dokumentär? Då kommer du älska Brottskod. P3 Dokumentär-duon Kristofer Hansson och Fredrik Johnsson står vid rodret i en rafflande tillbakablickande tv-serie om svenska brott.

newyorkerpresents

6. The New Yorker Presents

(Streama via Amazon)

Amazons streamingtjänst har haft en sjukt framgångsrik uppstartsperiod. Mycket tack vare att de släpper ett antal pilotavsnitt för olika serier, där allmänheten sen får välja vilka som ska bli fullfjädrade säsonger. Den klarast lysande pärlan just nu är The New Yorker Presents. Det är ett litet dokumentärmagasin producerat av dokumentärfilmaren Alex Gibney där tidningen New Yorkers reportage blir till film.

tthefalls2

7. The Fall

(Streama via amerikanska Netflix)
Den andra säsongen av hyllade seriemördardramay The Fall sändes klart för några veckor sedan på BBC. Se den på amerikanska Netflix (säsongen är ännu inte tablålagd på svensk tv).

Tobias Norström

* * *

Mer om tv!

Jan Gradvall: ”Engelsmännen älskar nordiska deckare – nu gör de sin egen”

Här är tv-serierna du inte får missa under 2015

De 8 skönaste ögonblicken från tre decennier av På spåret

Ghostbusters-hjälten Dan Aykroyd: ”Kokain var som kaffe för oss”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 12:28