7 saker du inte får missa på tv i veckan

Tobias Norström  |  Publicerad 2014-12-14 12:05  |  Lästid: 3 minuter
tv-inte-ok-star-wars

Få koll på vad du ska se på tv! Cafés Tobias Norström guidar dig till veckans bästa program – från Swedish House Mafias avskedsfilm till Star Wars-feber.

* * *

newsroom

1. The Newsroom

(Streama via C More Play eller HBO Nordic)

Aaron Sorkins hyllning till gammelmedias ideal, The Newsroom, gör sitt sista avsnitt på söndag. Och sorgligt nog har seriens tredje och avslutande säsong även varit seriens absolut bästa. Nu återstår att se om Sorkin tar anrättningen i mål med värdighet.

 

paraidse

2. Paradise Hotel

(TV3, onsdag 22:00)

På onsdags avgörs hur det går i höstens mest skandalösa program. Vem vinner av Jasse och Freddie, Eric och Paow och Saga och Kristian? Förra årets Paradise Hotel-final blev en ytterst dramatisk historia, frågan är om den twisten går att toppa i år.

 

swedishhousemafia

3. Swedish House Mafia – Leave the World Behind

(SVT1, se den på SVT Play)

När Swedish House Mafia berättade att de skulle lägga av följde dokumentärfilmaren Christian Larsson med på deras avslutande världsturné. Resultatet är en här oerhört svettig dokumentär om tre män som håller på att göra slut med varandra. Precis som i den första filmen utlovas otaliga Spinal Tap-ögonblick, till exempel en scen där Sebastian Ingrosso headbangar på scen, endast iklädd ett par svarta kalsonger.

 

ascension

4. Ascension

(Streama via HBO Nordic från 16 december)

I science fiction-miniserien Ascension har USA under kalla kriget skickat ut en bemannad rymdstation på väg mot Proxima Centauri med uppdraget att bygga en koloni. Ombord finns 350 personer och nästan femtio år in i expeditionen sker ett mystiskt mord… Med andra ord ett superspännande upplägg. Serien läggs ut från och med 16 december, en del om dagen.

 

inteok

5. Inte OK

(TV3, tisdag 21:00)

Inte OK har i princip gått från klarhet till klarhet. Det började småroligt och har på åtta avsnitt satt sig som Sveriges roligaste program om beteenden. I säsongsfinalen av den första säsongen ser vi på tisdag julens olika göran och inte göran gås igenom.

 

foo fighters

6. Foo Fighters: Sonic Highways

(SVT2, lördag 22:40)

Det finns mycket att hata och mycket att tycka om med Foo Fighters HBO-producerade musikresa, Sonic Highways. Det är exempelvis lätt att störa sig på de många allt för långa djupdykningarna i små obskyra punkrörelser medan hela anslaget att skärskåda musikhistorien utifrån en geografisk punkt är ytterst sympatiskt. På lördag visas avsnittet om New Orleans, en av USA:s allra mest intressanta städer.

 

MSDSTWA EC008

7. Star Wars-helg

(TV3, fredag till söndag)

I kölvattnen på trailern till kommande Star Wars – The Force Awakens råder något slags Star Wars-feber. Det hakar givetvis TV3 på och sänder hela originaltrilogin, alltså de tre äldsta filmerna, över helgen. Bered er därmed på lite rymdnostalgi, om så antagligen i av George Lucas uppdaterad form.

 

Tobias Norström

* * *

Mer om tv!

Bakom kulisserna på Netflix nya mastodontserie Marco Polo

De 8 skönaste ögonblicken från tre decennier av På spåret

Ghostbusters-hjälten Dan Aykroyd: ”Kokain var som kaffe för oss”

10 Så mycket bättre-klipp som fortfarande ger oss gåshud – är din favorit med?

”Därför är Vänner fortfarande lika aktuell” – Jan Gradvall hyllar serien som fyller 20 år

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-10-03 14:19