Annons
Annons

horlurar-start

Vi får inte nog av trådlösa hörlurar! Här är sju smidiga par – från lite billigare prisvärda modeller till  de mest avancerade lyxlurarna.

* * *

1. Urbanears Plattan ADV Wireless

urbanears_plattan-ADV-WL

Äntligen – i början av juni kommer en ny, trådlös version av Urbanears populära Plattan. Du drar med fingret på utsidan av ena kåpan för att byta låtar, ta ett inkommande samtal eller ändra volymen –precis som überlyxiga, flerfaldigt dyrare Parrot Zik .

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Pannbandet kan tas loss och köras i tvättmaskinen (OBS! 30 grader) för att fräschas upp. Batteritiden är åtta timmar, men lurarna kan också användas med sladd, eller kopplas ihop med kompisens hörlurar för att dela musiken.

800 kr, urbanears.com.

 

2. Harman Kardon Soho Wireless

harmankardon_soho_wireless

Affärsmannalurarna Soho finns sedan i höstas även i trådlös version. Vi testade originalet som hade bra ljud, men satt lite hårt på större huvuden. Lurarna har bluetooth med aptX så att ljudet inte förlorar onödigt mycket lyster , och de kan fällas ihop för att ta minimal plats i fickan.

2 200 kr, harmankardon.com.

 

3. Sennheiser Momentum Wireless

sennheiser_momentum_2

Sennheiser Momentum var redan en av de bästa hörlurarna på marknaden, enligt Digitalt-bloggens test, och finns nu också i trådlöst utförande med inbyggd anti-buller-teknik – men med samma tidlösa design som tidigare.

3 350 kr, sennheiser.com.

 

4. XTZ Headphone Divine

xtz_divine

Hörlurarna styrs med rörelser på kåpornas utsida, och med bluetooth 4 och aptX samt digital signalprocessor får du bästa möjliga ljud. De släpps i mitten av april, men endast via företagets egen butik Fyndbörsen. XTZ Headphone Divine är sprungna ur ett svenskt Kickstarter-projekt.

1 500 kr, xtz.se.

 

5. Jabra Move Wireless

jabra_move_wireless_black

Åtta timmars batteri och finns förutom i svart också i koboltblått och cayennerött. En enklare och billigare variant än Jabras tidigare trådlösa over ear-hörlurar, Revo Wireless.

900 kr, jabra.se.

 

6. Razer Adaro Wireless

razer-adaro-wireless1

Gamingmärket Razer släppte i fjol ett par större over ear-hörlurar med fokus på musiklyssning – senaste bluetooth-tekniken med aptX för bästa kvalitet, och extralång batteritid upp till hela 20 timmar.

1 400 kr, razerzone.com.

 

7. Parrot Zik 2.0

parrot_zik_20

Philippe Starck-designade lyxlurarna som var först i sitt slag, och styrs genom att du sveper med fingrarna på kåporna. Musiken spelas och stoppas automatiskt när du tar av och på dem, och de har även anti-bullerteknik för stökiga resor.

I en tillhörande app kan du lagra olika förinställningar, och sådana finns också från en rad artister och dj:s, som Sébastien Tellier, DJ Jazzy Jeff och Richard Dorfmeister.

3 890 kr, parrot.com.

 

Mats Rydström

* * *

Mer om teknik:

Ring, ring och klick, klick – här är vårens tre hetaste lyxmobiler

Nu kan du ladda din mobil – på en platta

Säg hej till Apples nya emojis – nu med olika hudfärger

 

Annons

Dela (6)
Tweeta

Annons


Laddar