Hoppa till innehåll

7 vanor som vegetarianer har

Tobias Skagerström

Att äta kött eller inte göra det är en stor fråga som engagerar väldigt många. Oavsett om du är vegetarian eller inte så känner du säkert någon som är det. Här är sju sanningar om dessa personer och hur de lever. * * * 1. De tar med egen grill Vegetarianer chockar de flesta genom att … Continued

VEG

Att äta kött eller inte göra det är en stor fråga som engagerar väldigt många. Oavsett om du är vegetarian eller inte så känner du säkert någon som är det. Här är sju sanningar om dessa personer och hur de lever.

* * *

1. De tar med egen grill

Vegetarianer chockar de flesta genom att ta med en egen grill till grillfesten. Annars kan det bli lite stel stämning om det vegetariska grillas på samma ställe där det nyss låg en stor hamburgare. Att grillgallret är hundratals grader varmt tycks inte spela någon roll.

2. De är svåra att gå på restaurang med

Det vill säga om ni ens kommer till en restaurang som duger… Menyn ska studeras ned i detalj och frågor om ingredienser ställs till servitörer som egentligen inte har så bra koll på vad de serverar. Sedan inne på restaurangen blir det ett gemensamt projekt för alla i sällskapet att försöka komma fram till vad vegetarianen kan äta.

3. De tar lång tid på sig att köpa godis

Det får inte vara gelatin i något av godiset och om det är det så blir det inte kul.

4. De ger moralkakor

Har du hört någon som berättar allt positivt med att vara vegetarian och att alla människor borde vara det? Den personen är en vegetarian. Standardskämtet till svar brukar då vara: ”grönsaker har också känslor”.

5. De är inte de enklaste gästerna

Första gången en vegetarian går på middag hos någon blir chocken alltid så stor när de får veta att hen inte äter kött. Då måste problemet lösas och lite sparris eller något annat tas fram till vegetarianen.

6. De får svara på tusentals frågor

När chocken lagt sig kommer kavalkaden av frågor. Var får du protein ifrån? Varför är du vegetarian? Hände något med dig som gjorde att du blev vegetarian? Äter du fisk? Vegetarianer är trötta på att svara på olika frågor – men inte lika trötta som andra människor är på att höra vegetarianer klaga på att de måste vara på en massa frågor.

7. De vill inte provsmaka kött

Oavsett hur mycket och ofta du frågar så kommer vegetarianer inte att vilja ha en tugga av din hamburgare. Det är bara att sluta fråga. Om de inte är fulla och på väg hem från krogen och äter en cheeseburgare i smyg.

Mer läsning från Café:

Test: Så smakar Max nya vegetariska och veganska burgare >

9 skrämmande saker Leo DiCaprio vill att du ska veta om köttindustrin >

7 vanor som vegetarianer har >

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.