Annons
Annons

lars-lagerback

Efter att ha tagit Islands herrfotbollslandslag till EM så är Lars Lagerbäck otroligt populär på den nordliga ön. Folk har länge velat att han ska bli landets president – och vi har kommit på några giltiga skäl till varför så borde bli fallet.

* * *

Annons

1. Han har den tidigare energiministerns stöd

Minister

Össur Skarhedinsson skrev på Facebook efter Islands skrällseger mot Holland att Lagerbäck borde bege sig till Bessastadir – det vill säga byggnaden där landets president bor.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

2. Han har fört upp Islands herrfotbollslandslag till 23:e plats på FIFA-rankingen

Island,-FIFA-ranking

Sedan Lagerbäck tog över Island 2011 har landslaget avancerat 100 placeringar på FIFA-rankingen och ligger numera före lag som Frankrike, Ukraina och Sverige.

 

3. Han skulle klara av det kalla vädret

ALL HAIL THE KING. #lagerbäckur

Ett foto publicerat av Café (@cafemagazine)

 

4. Relationen med Sverige skulle blomstra

flaggor

Foto: Francis Dean/REX.

Lagerbäck har gått från att ha varit väldigt kritiserad och blivit utsedd till Sveriges tråkigaste person av Filip och Fredrik till att nästan bli helt folkkär och en nationalsymbol hos det svenska folket. Det här kan 67-åringen utnyttja vid förhandlingar länderna emellan och bidra till bättre samarbete.

 

5. Han har fört Island till deras första EM någonsin

firande

Foto: imago/ZUMA press.

 

6. Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson kan bli en del av hans regering

ljungberg,-lagerbäck

Foto: Kamerapress.

Efter att EM-platsen säkrats fylldes Lagerbäcks mobil med gratulationer, och två av dem kom från Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson. Två spelare som förbundskaptenen känner väl och fortfarande är på förnamnsbasis med. Presskonferenserna skulle dock kanske bli lite väl tysta.

 

7. Han vet vad hårt arbete innebär

tummen-upp

Foto: imago/Ulmer.

Samarbete, gruppdynamik och  noggrannhet har länge varit viktiga ledord för Lagerbäck och det är egenskaper som han även skulle kunna använda som president. Det får tummen upp!

 

8. Den berömda pärmen skulle ÄNTLIGEN innehålla statshemligheter

parm

Foto: Tommy Holl.

 

Tobias Skagerström

Annons

Dela (14)
TweetaLaddar