Hoppa till innehåll

8 saker tjejer alltid gör i hemmet

Cafés Jonas Strandberg har ägnat många artiklar åt att kartlägga manliga vanor och egenheter. Nu vänder han strålkastarljuset mot kvinnorna.

1. Sänker volymen lite på tv:n

Om man bor med en tjej och tittar på exakt vad som helst på vilken volym som helst, så kan man räkna med att tjejen i fråga fiskar upp fjärrkontrollen och sänker ljudet lite till en nivå det mänskliga örat knappt kan uppfatta.

2. Torkar av ytor

Tjejer älskar att torka av ytor när det finns möjlighet och det gör det nästan alltid. Killar tycker i regel inte att det är lika kul, men vi är ju förstås olika.

3. Får prylar att försvinna

Man kan lägga ifrån sig en laddare eller vad som helst bara en minut och när man återvänder till rummet är den spårlöst försvunnen. Frågar man tjejen var den tagit vägen vet hon inte och efter en bra stunds letande hittar man den alltid på något helt ologiskt ställe där man aldrig skulle lagt den själv.

4. Får den fula tekniken att försvinna

Ett fenomen som är besläktat med punkt tre. En vacker dag kan helt plötsligt bluetooth-högtalaren sluta fungera och när man undersöker saken närmare märker man att strömsladden avlägsnats, eftersom den var så oerhört estetiskt frånstötande.

5. Sist att lämna

När man ska lämna lägenheten tillsammans är tjejen alltid sist ut. Det spelar ingen roll hur mycket man försöker lära sig mönstret. Man kan vänta tills hon tar på sig jackan innan man själv tar på sig ytterkläderna, men så står man där redo. Och så kommer tjejen på att hon behöver fixa något. Kanske en yta som behöver torkas av innan man går.

Tjejerna har ett komplicerat förhållande till lampor. Foto: Getty Images

6. Hatar taklampan

I de flesta hem finns en knapp som man kan trycka på för att praktiskt belysa ett helt rum. Den knappen avskyr tjejer mer än något annat. Istället tycker hon det är skojigt att gå runt i ett rum och tända ett dussin mindre ljuskällor. Vilket faktiskt elegant leder oss in på punkt sju.

7. Har många småkuddar

Det är konstigt att tjejer hatar om man tar in en jättestor kudde i form av en saccosäck, men de älskar hundratals pyttesmå kuddar utspridda överallt. Hyckleri!

8. Fryser

Killar fryser nästan aldrig men tjejer gör det hela tiden. Det ska tjafsas med filtar och grejer. Värmeljus överallt. Det ska drickas te ur oproportionerligt stora koppar. Ändå fryser hon precis hela tiden. Det är inget annat än ett medicinskt mysterium.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.