9 bästa aktivitetsbanden just nu

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-01-02 16:10  |  Lästid: 4 minuter

aktivitets-armband-arets-julklapp-basta  

Marknaden kokar av mer eller mindre avancerade aktivitetsarmband. De hjälper dig inte bara med hälsan och mäta puls, steg och sömn – de mest avancerade närmar sig de smarta klockorna och hjälper dig både att svara på samtal och läsa sms. Här är Cafés nio favoriter just nu.

* * *

1. Sony SmartBand Talk

Sony_SmartBand_Talk_SWR30

En av de nyaste produkterna – utvecklad i Lund – är ett komplett aktivitetsband med olika sensorer och gps för att hålla koll på vad du gör och hur du mår. Men armbandet har också en hyfsat stor skärm (möjlig att röststyra) som du kan använda för att läsa meddelanden och svara i telefon. Armbandet finns i svart eller vitt.

Sonymobile, 1 700 kr.

 

2. Garmin Vívofit

Garmin_Vivofit

Yippie, ett band med riktigt lång batteritid! En del smarta band synkar hela tiden med telefonen via bluetooth – och laddar därmed ur väldigt fort. Men Vívofit använder du ihop med tjänsten Garmin Connect, med en batteritid på hela ett år som resultat. Den röda batterimätaren fylls på ju längre du sitter still och nollställs bara om du rör på dig. Vattentätt till 50 meter och ett av få band som klarar dykning.

Garmin, 1 200 kr.

 

3. Microsoft Band

Microsoft_Band

Detta är ett ambitiöst mellanting mellan aktivitetsband och smart klocka med pekskärm. Om du har en Windows-telefon så kan du använda bland annat röststyrning med assistenten Cortana. Microsoft Band har ännu inte fått något svenskt släppdatum, men du kan beställa den från USA (om du vågar chansa på rätt storlek av S, M och L).

Microsoft, 200 dollar.

 

4. Jawbone UP3

Jawbone_Up3

Det senaste armbandet från Jawbone saknar skärm, men är i gengäld kopplat till en app på din smartphone – och går att använda i en vecka utan att ladda. Armbandet är vattentätt upp till tio meter och har mer avancerade sensorer än många andra band, speciellt pulsmätaren som mäter konstant och med elektroder i stället för optik. Släpps inom någon vecka, i fler färger och mönster än tidigare.

Jawbone, 180 euro.

 

5. Razer Nabu

Razer_Nabu

Ett stänksäkert armband med en veckas batteritid, och skärm som bärs inåt kroppen för att inte vem som helst ska kunna se dina meddelanden. Dessutom har den en en genial social funktion: möter du någon annan med samma armband är det bara att göra en high five så blir ni Facebook-kompisar! Lanseringen har varit kraftigt försenad, men nu är det äntligen på gång inför julhandeln.

Razerzone, pris ej klart.

 

6. AltewaiSaome x Sony SmartBand

AltewaiSaome_Sony_Bracelet

För den som vill vara aktiv med stil: ett snyggt armband i brunt eller svart koläder av AltewaiSaome (årets designer på ELLE-galan) som säljs i kombination med Sony SmartBand. Själva aktivitetsarmbandet är tyvärr Sonys äldsta och enklaste, SWR10, som annars bara kostar en femhundring. Släpps i mitten av december.

AltewaiSaome, 1 700 kr.

 

7. Nike+ Fuelband SE Royal Court

Nike_Fuelband_SE_Royal_Court

Nu med guld eller lila i stället för som tidigare bara hurtigt neoniga accentfärger, och 50 procent dyrare. Används givetvis användas ihop med appen Nike+ som alla kan vid det här laget, och har fått bluetooth version 4 samt förbättrad kompatibilitet med Android-telefoner.

Nike, 150 dollar.

 

8. LG Lifeband Touch

LG_Lifeband_Touch

LG:s vattentåliga armband har lite mer vågad design än övriga, och kan synkas med Runkeeper och andra träningsappar samt användas som fjärrkontroll till mobilens musikspelare. Men den kräver headsetet Heart Rate Earphones för att mäta pulsen – och ett sånt paket blir överdrivet dyrt.

Webbhallen, från 1 200 kr.

 

9. Samsung Gear Fit

Samsung_Gear_Fit

Samsung var så klart först med en böjd skärm av amoled-typ på sitt armband. Precis som Microsoft Band är det här armbandet mer avancerat och närmar sig smartklockan – det kan ta samtal och visa inkommande mejl och mess, förutom mätning av alla hälsofunktioner. Batteritid på upp till fem dagar.

Samsung, 1 990 kr.  

 

Mats Rydström

* * *

Fler julklappastips:

24 perfekta julklappar för den kräsne mannen

24 stiliga julklappar för den modeintresserade mannen

Surfplatta under julgranen? Vi vet vilken som passar just dig bäst!

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-12-14 14:54