Hoppa till innehåll

Scissorhands återkomst och Will Ferrell på villovägar i Sverige – 5 bästa reklamfilmerna från Super Bowl

Edgar Scissorhands och Will Ferrell.

Fullt blås när storföretagen tävlar om titeln som årets mest spektakulära reklamfilm under Super Bowl.

Ännu en Super Bowl är lagd till handlingarna och Tom Brady visade att gammal är äldst när han kastade hem segern till sitt Tampa Bay Buccaneers. För de som bryr sig mindre om sporten och mer om allt som händer utanför gräsmattan har reklamerna under Super Bowl kommit att bli något av en höjdpunkt.

En reklamfilm under Super Bowl är big business, i snitt kostade 30 sekunders reklamtid under förra Super Bowl 5,2 miljoner dollar. Företagen ser därför till att utnyttja denna tid till fullo och tar ofta hjälp av de allra största namnen för att försäkra sig om att det är just deras reklam som blir den stora snackisen.

Häng med när Café listar de fem bästa reklamerna från 2021 års Super Bowl.

Depp och Ryder i Tim Burton-klassikern ”Edward Scissorhands”.

1. Cadillac väcker liv i Scissorhands

Det här året verkar Cadillac ha dragit vinstlotten med den tårdrypande historien om Edgar Scissorhands, som precis som sin far har svårt att anpassa sig till en värld där mjuka fingrar är normen. Som tur är kommer Cadillacs nya elbilar med en sorts autopilot så Edgar kan få känna sig som vägens konung.

Edgar Scissorhands spelas av hela världens semi-nya favoritskådis Timothée Chalamet och Winona Ryder gör comeback i rollen som Edgars mor Kim Boggs – 31 år efter originalet. En skopa nostalgi blandat med stor dos gulliga hundögon gör denna reklamfilm till en stark utmanare om titeln som årets bästa. Kolla in den här:

https://youtu.be/0KAlqthD6Gc

2. Bruce Springsteen talar från hjärtat när Jeep försöker ena landet

En av Cadillacs främsta utmanare om titeln som årets bästa Super Bowl-reklam kom från Jeep som satsade fullt ut på mäktig M’URICA-stämning. På klassiskt goodwill-manér har deras reklamfilm ett enande budskap och vem är bättre på att tala direkt till den amerikanska folksjälen än Bruce Springsteen?

https://youtu.be/D2XYH-IEvhI

3. Reddit gör det mesta av fem sekunder

Årets mest udda reklam stod sociala medieplattformen Reddit för. De blåste hela sin marknadsföringsbudget på en textruta som visades i fem sekunder. Självklart handlar den om Gamestop-historien som organiserades via plattformen. Kort men effektfullt?

4. Will Ferrell blir kränkt – av Norge

En Will Ferell i högform visar att med hjälp av General Motors batterier kan man ta sig hela vägen till Sverige! ”Norway? You’re in Swidin”.

https://youtu.be/LxBQ2Q39Tq4

5. Wayne’s World-snubbarna och Cardi B i bokstavlig mashup för Uber Eats

Uber Eats och Wayne World-snubbarna valde att inte förlita sig på kända ansikten och gulliga bebisar för att sprida sitt budskap. Eller?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.