AIK-tränarens pik mot Kim Källström är väldigt mycket AIK

AIK:s tränare Rikard Norling levererade det roligaste svaret under gårdagens upptaktsträff inför fotbollsallsvenskan.

Olle Arnell | & Rodrigo Soto  |  Publicerad 2017-03-21 10:52  |  Lästid: 2 minuter
Foto: IBL.

Den allsvenska premiären närmar sig och viss fotbollshype infinner sig i supporterleden. Under gårdagen ägde den så kallade upptaktsträffen rum, där tränare från samtliga allsvenska klubbar plus en spelare (ofta lagkaptenen) från respektive klubb träffade media.

I en enkät som Fotbollskanalen utförde tillfrågades några allsvenska tränare vem de tycker ska ta över jobbet som förbundskapten för U-21-landslaget när Håkan Ericsson tackar för sig efter sommaren.

Någon svarade Roland Nilsson, en annan Tommy Söderberg. Men Rikard Norling hade någon helt annan i åtanke. Med AIK-typisk kaxighet hade Norling ett kort och koncist svar.

– Kim Källström (mittfältare i Djurgården). Det hade varit bra för svensk fotboll, svarade Norling till Fotbollskanalen.

Kim Källström värvades till rivalen Djurgården inför årets säsong som en tung prestigevärvning, men Norling tycker alltså att det bästa för svensk fotboll vore om Kim slutade spela fotboll och istället sadlade om till tränare.

Djurgårdare tolkar det nog som att han inte vill möta Kim, medan alla andra supportrar tolkar det som att Källström inte har något kvar att ge på fotbollsplanen.

Oavsett lagtillhörighet måste man ändå lyfta på hatten för Norlings svar. Vi lär få höra mer från den vältalige AIK-tränaren under säsongen.

Mic drop, Norling!

Mer AIK: Kolla in bilderna – Gnagets nya anfallare är ett fysiskt monster >

Mer DIF: Kevin Walker om Källström: "Samma kaliber som Henrik Larsson"

Köptips! Hitta din nya fotbollsstil

Tavla från Konstgaraget, köp den här.

Tavla från Konstgaraget, köp den här.

Väska från Umbro, köp den här.

Halsduk från ASOS, köp den här.

Byxor från Umbro, köp dem här.

Länkar via Apprl – läs mer om hur Café jobbar med affiliate här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:44