Hoppa till innehåll

Kevin Walker till Café: ”En värvning i samma kaliber som Henrik Larsson”

Olle Arnell

Kevin Walker, lagkapten i Djurgården förra året, jämför värvningen av Kim Källström med en av svensk fotbolls allra största.

kim-kallstrom-henrik-larsson

Tidigare under fredagen blev Kim Källström helt klar för en comeback i Djurgårdens IF, klubben han tog Sm-guld med både 2002 och 2003.

Café var på plats på Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs i ett annat ärende, när spelartruppen kom till anläggningen efter ett träningspass på Tele 2 Arena. Vi passade självklart på att fråga förra årets lagkapten, Kevin Walker, om värvningen.

Trots den ökade konkurrensen på mittfältet och som lagkapten i år är Kevin positiv till värvningen.

– Det är en jättebra värvning och vi ser fram emot att välkomna honom här. Det är en spelare som har kompetens utöver det vanliga i allsvenskan.

Förutom det fotbollsmässiga, hur mycket av en statusvärvning är det här?

– Det är väl i samma kaliber som när Henrik Larsson kom hem till Helsingborg. Nu har vi både Isaksson (värvades till klubben i somras, reds. anm.) och Kim och de har ju varit stöttepelarna i svenska landslaget i många år och det är fantastiskt för oss att kunna få in dom i truppen. Det är ovärderlig kunskap som vi hoppas kunna mynna ut i att vi andra också kan växa, säger Kevin Walker.

Vad säger du i egenskap av mittfältare om den ökade konkurrensen?

– Det är en sån klubb man vill spela i, en klubb som har resurserna och modet att ta in spelare av den här kalibern. Det är klart att det spetsar till konkurrensen men personligen ska det bli jättekul att både spela med honom och att lära känna honom.

Har du någon relation till Kim från tidigare i din karriär?

– Ja det är klart jag har följt Kims karriär sedan han började och det är en spelare man aspirerat till och varit en man har sett upp till. Inte minst i landslaget där man kanske framför allt sett honom, för oss som inte följer den franska eller ryska ligan så nära.

Värvningen har tagits emot väldigt positivt av klubbens fans, och vi på Café kommer direkt att tänka på det här underbara klippet där Kim Källström pratar om relationen till fansen och att man ibland bara vill äta sin chipspåse ifred.

https://www.youtube.com/watch?v=KDMKjwZqns8&app=desktop

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.