Hoppa till innehåll

Äntligen! Ny funktion ska göra att Instagram blir (nästan) som förr

Nanna von Knorring

Instagram har tagit till sig av användarnas kritik och tar ett steg närmare ett mer kronologiskt flöde.

När Instagram kom in i våra liv gjorde appen det med ett kronologiskt flöde. För två år sedan introducerades sedan algoritmen i appen och då blev ordningen en annan, något som under en lång tid irriterat användare världen över.

Många användare har via virala poster bett appen att gå tillbaka till en kronologisk ordning. Men användarnas vädjan har varit utan resultat – fram tills nu.

https://instagram.com/p/Bev-a_LhF-L/?taken-by=thefatjewish

Nu har företaget lyssnat på sina användare och beslutat att göra en förändring i sitt flöde. I ett pressmeddelande berättar Instagram att de dock inte kommer att gå tillbaka till en helt kronologisk ordning som många användare efterfrågat, men att de kommer ”göra förändringar för att försäkra att nyare poster är mer benägna att visas först i flödet.”

Instagram kommer även att prova en ”nya poster”-knapp. Med knappen kan du välja att uppdatera ditt flöde, vilket ska få nyare bilder och filmer att hamna högst upp i ditt flöde. Det ska även förhindra att flödet plötsligt uppdateras automatiskt och hoppar till början av flödet.

Exakt när de nya uppdateringarna når appen är oklart, men företaget lovar fler förbättringar och uppdateringar av flödet de kommande månaderna.

Mer om Instagram:

”Av alla vansinniga Instagrambeteenden är det här ändå det värsta”

Pappans trötta Instagram-inlägg sätter fingret på föräldraskapet

Artikeln publicerades först på ELLE.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.