Hoppa till innehåll

Är den här gamingstolen pojkdrömmens Rolls-Royce?

Gamingstol

Tänk dig att spela ”Cyberpunk 2077” i den här väldigt cyberpunkiga gamingstolen.

Virtual reality som koncept i all vräkig upplevelseära, speciellt bekväm är ju inte den där goggleshjälmen man tvingas bära för att maxa spelupplevelsen. Att ha en komfortabel sitt- eller liggposition när du spelar är A och O för både upplevelse och, för de som värderar det, prestation. Vissa föredrar att bli ett med soffan, medan andra mer seriösa (PC-)spelare ALDRIG skulle sitta i något annat än i sin älskade gamingstol.

Förra året skrev Café om den här något obskyra gamingsängen – en våt dröm för de som passar på att utnyttja pandemin till att spela mer än någonsin. Men frågan är om inte den här megafuturistiska gamingstolen är snäppet mer uppseendeväckande – och snyggare? Det handlar om vad som i rubrikform med fördel kan beskrivas som en ”ultimat gamingstol”, framtagen av det amerikanska datortillbehörsföretaget Razer.

Next-gen-gamingstolen presenterades under årets helt digitala CES-mässa och går under namnet Project Brooklyn. Stolen är ett sorts koncept framtaget för att ”omdefiniera innebörden av total nedsänkning” – eller vidga innebörden av uttrycket ”att bli ett med soffan” till ”att bli ett med stolen”, om man så vill.

I Razers cyberpunkiga stolkoncept ingår alltifrån VR, en 60 tums bred widescreen OLED-skärm till 3D-surroundljud och integrerad RGB-belysning. Skärmen är utrullningsbar och reser sig upp från baksidan av stolen, över spelarens huvud och ger panoramautsikt. Själva stolen är byggd av en kolfiberkropp och har ett läderryggsäte. Integrerat i stolen finns dessutom ett ihopfällningsbart armstöd som transformeras till ett litet bord för PC och konsolspelande när det fälls ut. Vad det nån som sa ”framtiden”?

Än så länge har Razer inte uttalat sig när – eller om – konceptstolen kommer att säljas, eller vad priset för detta skrytbygge till ”entertainment powerhouse” hamnar på. Men gissningsvis blir det norr om dyrt.

Du kan läsa mer om gamingstolarnas Rolls-Royce på Razers hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.