Hoppa till innehåll

”Stigbergets First Small Batch Gin är ett vidunder till gin”

Gin från Stigberget och Emil Åreng.
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng väljer sina främsta måsten från krog- och dryckesvärlden just nu.

Krog: Solen i Stockholm

Det är klart som korvspad att det blir en satans hajp när kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman ska dra i gång en supersatsning i Slakthusområdet i Stockholm. Maten är inspirerad av världens soliga platser – från Tel Aviv till Oaxaca – och är såklart fenomenalt bra. Dessutom: förvånansvärt billigt! Imponerande på alla nivåer. 

Sprit: Stigbergets First Small Batch Gin 

Nr 37216, 350 kr.

Stigberget känner vi igen som ett av Sveriges bästa bryggerier. Efter rekryteringen av bryggaren och master distillern Ida Ivarsson kan man nu också ge sig in i matchen som ett av Sveriges bästa gindestillerier. Stigbergets ”First small batch gin” är nämligen ett vidunder till gin. Citrusdriven är den absolut, men det är nässlorna och kamomillen som gör att den kan ge sig in i toppstriden om titeln Sveriges bästa gin.

Öl: Bryggverket Stoorn Dubbel Neipa 

Nr 39174, 45 kr.

De senaste åren har hela ölbranschen imploderat åt alla möjliga håll. Jättebryggerierna gör mer skit än någonsin och de små bryggerierna släpper ifrån sig mer skeva grejer än Thorsten Flinck. I allt detta vansinne så kommer det också några riktiga superhits då och då. Som IPA:n Stoorn från Bryggverket från Umeå, med lagom med humle och citrustoner som gör att jag kan dricka fler än tre långburkar på raken utan att duka under. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.