Årets roligaste: Mia Skäringer upptäcker kraften av Facebook

Det hela började med en amerikansk komiker på besök i Stockholm och en svinig kille i publiken, men slutade med att Sverige fick en ny Facebookstjärna.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-01-14 10:24  |  Lästid: < 1 minuter

I denna artikelserie minns vi de roligaste mediala händelserna under 2016. Det handlar om sviniga snubbar som föder facebookstjärnor, ultradivor som umgås med vanligt folk i den vanliga världen och popstjärnor som alltid bär med sig en knippe polsk kryddkorv i fickan. Det ni!

Vi fortsätter vår lista över 2016 års viktigaste händelser i Sverige. Missade du den förra på listan hittar du den här!

5/7. Mia Skäringer blir svenskarnas nya Facebookguru

När den amerikanska komikern Amy Schumer uppträdde i Stockholm satt en man på ett säte nära scenen och skrek åt henne att hon skulle visa pattarna. Vi får anta att Schumer blev lite överrumplad av hans svinighet, men hon behöll ändå lugnet och bemötte honom på bästa sätt.

Denna händelse innehåller egentligen två höjdpunkter i en, eftersom den också ledde till att Amy Schumers svenska kollega, Mia Skäringer, hittade en helt ny marknad. Som svar till killens sexistiska brölande under föreställningen skrev nämligen Skäringer en lång text på Facebook med vilken hon vann folkets kärlek och etablerade sig själv som Facebookguru över en natt.

Innan nämnda text hade vi nämligen inte sett någonting som ens spelar på samma bollplan som denna feministiskt laddade, ställningstagande och råa text från Mia Skäringen på Facebook, men med över 100 000 likes i ryggen kunde hon bara inte ignorera folkets kärlek till skarpa, feministiska komiker.

Och vips: oss är en frälsare född.

Årets 7 roligaste ögonblick i Mediesverige

Pascals sångare har alltid lite polsk korv i fickan

Carola åker tunnelbana som vanligt folk

Daniel Hallberg driver med Alex Schulman

Calle Schulman vs Filip Hammar 2.0

Mia Skäringer upptäcker kraften av Facebook

Norge gjorde en tonårsserie och alla blev 16 igen

Bob Dylan får Nobelpriset och SVT får panik

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:31