Hoppa till innehåll

Årets roligaste: Pascals sångare har alltid lite polsk korv i fickan

Joel Linde

Pascal är det ultimata beviset på att det alltid är bäst att bara vara sig själv.

I denna artikelserie minns vi de roligaste mediala händelserna under 2016. Det handlar om sviniga snubbar som föder facebookstjärnor, ultradivor som umgås med vanligt folk i den vanliga världen och popstjärnor som alltid bär med sig en knippe polsk kryddkorv i fickan. Det ni!

Först ut är en historisk intervju med ett ofantligt älskvärt popband.

1/7. Pascal intervjuas i Breaking News

Poptrion Pascal, bildad 2005, Grammisnominerad, splittrad 2011 och nu återuppstådd 2016 med albumet Revy har gått en brokig väg. Visserligen inget ovanligt bland band, men denna trio har något alldeles speciellt. I och med släppet av sin senaste skiva bjöds de in till SVT för intervju. Trots många år som framgångsrikt band var det första gången i livesänd tv och det märktes att hela trion inte var helt bekväm i sammanhanget.

Sångaren Isak Sundström gav ifrån sig en suck som liksom fyllde hela studion med potent ångestgas och det hela blev väldigt tungrott därifrån.

Men i enlighet med den gamla klyschan ”all publicitet är bra publicitet” ledde intervjuhaveriet till en ny intervju i Filip och Fredriks Breaking News – och där gick det inte alls bättre. Men det är just det som är så fantastiskt. I Filip och Fredriks röda soffgrupp skrivs nämligen svensk musikhistoria med årets underbaraste band, Pascal.

Pascal har för övrigt med en låt på Caféredaktionens glödheta lista över årets 100 bästa låtar!

Årets 7 roligaste ögonblick i Mediesverige

Pascals sångare har alltid lite polsk korv i fickan

Carola åker tunnelbana som vanligt folk

Daniel Hallberg driver med Alex Schulman

Calle Schulman vs Filip Hammar 2.0

Mia Skäringer upptäcker kraften av Facebook

Norge gjorde en tonårsserie och alla blev 16 igen

Bob Dylan får Nobelpriset och SVT får panik

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.