Hoppa till innehåll

Årets roligaste: Calle Schulman vs Filip Hammar 2.0

Joel Linde

Filip Hammar vs Calle Schulman 2.0 är ett av årets roligaste bråk, för dem av oss som har lite distans till det åtminstone.

I denna artikelserie minns vi de roligaste mediala händelserna under år 2016. Det handlar om sviniga snubbar som föder Facebookstjärnor, ultradivor som umgås med vanligt folk i den vanliga världen och popstjärnor som alltid bär med sig en knippe polsk kryddkorv i fickan. Det ni!

Vi fortsätter vår lista över 2016 års viktigaste händelser i Sverige. Missade du den förra på listan hittar du den här!

4/7. Calle Schulman och Filip Hammar gräver upp stridsyxan

När prinsessan Sofia och prins Carl Philip gifte sig sommaren 2015 och i samband med det blev det också alltmer prat om prinsessans engagemang i välgörenhetsprojektet Project Playground.

Den minst sagt monarkikritiske Filip Hammar skickade då, på parets bröllopsdag, en digital hälsning som Johan T. Lindwall förmodligen inte retweetade.

filip-twitter

Instagramkändisen Penny Schulmans pappa, Calle Schulman, som är god vän med prinsparet och engagerad i samma välgörenhetsprojekt och vars produktionsbolag producerade huvudintervjun med brudparet, svarade då med att totalsåga Filip Hammar. Alltså TOTALSÅGA.

Filip Hammar förklarar i sitt Breaking News vad han ville ha sagt med sin tweet och sedan mojnade stormen något. Detta var alltså 2015, men vi pratar ju om 2016. För det kommer mer.

Ungefär ett år efter bråket är det något som får Filip Hammar att minnas en bild på paret Anitha och Calle Schulman från när de närvarade vid prinsbröllopet. Han postar den, enbart tillsammans med texten ”Never forget”, och vi har nu nått Calle Schulman vs Filip Hammar 2.0.

https://instagram.com/p/BFMbKJVQLn7/

Samtidigt postar Fredrik ”Geniet” Söderholm, kollega och vän till Filip Hammar, en bild med ett Starter pack, tillägnat Penny Schulman på sin 16-årsdag. Filip Hammar återpublicerar bilden och nu JÄVLAR händer det grejer.

geniet-soderholm-penny-schulman-starter-pack

(Eftersom vi inte utgår från att hela Sverige känner till att Calle Schulman har gjort sin femåriga dotter Penny till Instagramkändis måste vi ändå poängtera det för att bilden ovan bild ska bli begriplig.)

Calle Schulman går i taket och finner knappt ord när han frågar sig när det blev okej för två vuxna män att skicka hat mot femåriga flickor. Han återpublicerar nämnda Starter pack för att visa vad de gjort, men tar sedan bort bilden eftersom han ju inte vill att den ska existera.

https://instagram.com/p/BFPLVkbMnnV/

Filip Hammar, som menar att det Starter pack som han återpublicerade var ett sätt att kritisera Calles sätt att göra sin dotter till Instsagramkändis, alltså inte kritik mot dottern själv, svarar på anklagelserna om att han skulle vara en barnmobbare.

https://instagram.com/p/BFQbN5BwLp_/

Och där någonstans tar det slut, ett av årets mest uppblåsta, meningslösa men – icke att förringa – roliga bråk. Vi vill inte ge särskilt höga odds på att en ny vända tar vid under 2017.

Årets 7 roligaste ögonblick i Mediesverige

Pascals sångare har alltid lite polsk korv i fickan

Carola åker tunnelbana som vanligt folk

Daniel Hallberg driver med Alex Schulman

Calle Schulman vs Filip Hammar 2.0

Mia Skäringer upptäcker kraften av Facebook

Norge gjorde en tonårsserie och alla blev 16 igen

Bob Dylan får Nobelpriset och SVT får panik

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.