Hoppa till innehåll

Artist skapar Baby Jabba – men är han sötare än Baby Yoda?

Baby Yoda och Baby Jabba.
Markus Aamisepp

Är Baby Yodas dagar räknade?

Du som inte sett Star Wars-serien The Mandalorian (inte konstigt i och med att Disney+ inte kommer till Sverige förrän i sommar) har troligen ändå sett korta klipp och memes från fantasy-serien. Inte minst de massiva mängderna Baby Yoda-innehåll som florerat på sociala medier och nyhetskanaler världen över efter att den gröna varelsen visades för tv-tittarna för första gången.

Om du inte fattat hajpen med det Yoda-liknande barnet så handlar det alltså om att den galaktiska varelsen är, ja, jättesöt. Men, alltså – inte bara jättesöt. Utan SUPERsöt. Kanske det sötaste vi någonsin sett. Här är två stickprov från Twitter som bekräftar detta:

Om inte annat så intygades det av excentriske filmregissören Werner Herzhog (som i serien spelar karaktären ”The Client”) berättade att han började gråta på inspelningsplatsen när han såg alienbebisen för första gången.

Men nu är det dags att släppa allt som har med Baby Yoda att göra. Nu har nämligen ett Star Wars-fan (som också råkar vara 3D-artist) skapat någonting eventuellt ännu sötare: Baby JabBa.

https://www.instagram.com/p/B5aNu8Aj5oY/
https://www.instagram.com/p/B5kid5Ej1R-/

Baby Jabba är alltså en bebis-reinkarnation av rymdgangstern Jabba the Hutt som i The Return of the Jedi (1983) har Leia Skywalker som lättklädd fånge, gör obehagliga läten samt ännu otrevligare rörelser med tungan (och blir senare ihjälstrypt av galaxprinsessan när Luke Skywalker väl kommer till hennes räddning).

Men spädbarnsversionen av kosmos-snigeln påminner inte alls om den onde och sliskige Jabba the Hutt. Baby Jabba kommer istället som en naw-gosi-gull-krabat med liten tunga, dregel runt munnen och små T.Rex-armar.

Frågan är nu hur internet reagerar på Baby Jabbas existens (nåja). Och framförallt – kommer internet omfamna Baby Jabbas söthet i närheten av hur internet omfamnade Baby Yodas dito?

Den som lever får se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.