Bandagerade hjärtan, kvinnor med skägg – och 215 andra ny emojiuppdateringar till nästa år

Nya emojis 2021

Luktar mycket användande av det brinnande hjärtat 2021.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-09-23 15:01  |  Lästid: < 1 minut

Sedan emojis började få spridning på sociala medier för sisådär ett decennium sedan, har spelreglerna för hur vi konverserar genom textmeddelanden ändrats i grunden. Oavsett om du ger tummen upp till gråtsmileys (och andra varianter av dessa animerade känsloyttringar) eller mest tycker att emojis är överflödigt och snarare innebär ett onödigt irritationsmoment till din dagliga sms-rutin, är fenomenet något som alla smartphone-användare tvingas förhålla sig till. Och för varje år som går slipas och förbättras emojibankens utbud ytterligare med nya symboler och uppdateringar av redan existerande ikoner. Nästa år är inget undantag.

I dagarna meddelade den ideella organisationen Unicode Consortium, som ansvarar för nya emojiuppdateringar, att smileyutbudet breddas ytterligare med över 200 nya varianter under 2021. Och fastän organisationen själva kallar detta för ”ett mindre släpp” i väntan på nästa stora release som är planerat till året därpå, var beslutet något överraskande då man tidigare under året flaggat för att just denna uppdatering skulle skjutas upp ett år på grund av det rådande pandemiläget.

En övervägande del av de nya tillskotten (200 av totalt 2017) syftar till att bredda representationen av olika hudfärger. Särskilt två emojis berörs, den ena är den som avbildar ett par med ett hjärta mellan sig och den andra är den så kallade ”kyssemojin”. En väsentlig skillnad jämfört dagens utbud, som endast rymmer två varianter av dessa ikoner i standardgul färgskala.

Men det har även tillkommit andra spännande nyheter, såsom ett hjärta omslutet av ett bandage eller i ett brinnande dito, som – beroende på mottagaren (tolkningen är fri) – antingen kan tolkas som ett brustet hjärta eller ett hjärta i brand. Andra roliga inslag är ett ansikte som befinner sig bland molnen (som för att visualisera dagdrömmande) samt en annan ansiktsemoji som andas ut ett moln av rök. Dessutom kommer den skäggprydde mannen att få sällskap av två nya skägg-buddies, en kvinnlig och könsneutral figur (se nedan).

De nya uppdateringarna kommer att finnas tillgängliga i din telefon någon gång mellan januari och oktober 2021, meddelar Unicode Consortium.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-24 16:36