Bartenderproffset om prylarna som tar dina drinkar till nästa nivå

Emil Åreng, ett highball-glas och boken Svensk gin

Cafés dryckesredaktör om böckerna, glasen och prylarna som uppgraderar ditt gig som hemmarbartender.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng  |  Publicerad 2021-08-31 13:57  |  Lästid: 3 minuter

Den självklara boken för alla ginälskare

SVENSK GIN

Denna bok är lika självklar att ha hemma som att ha Svensk Gin i barskåpet, oerhört vackra bilder, magiska historier och verkligen något ha beundras över på så många plan. Det här säger författarna själva om boken: ”Svensk Gin – Drinkar, destillerier och drömmare är en påkostad coffee table-bok där experter och pionjärer tar med dig på en resa genom gin-Sverige. Vi  besöker de främsta destillerierna och tonicproducenterna och får ta del av deras historia om den explosiva utveckling som svensk gin har haft under de senaste åren.”

Plocka cocktailingredienserna själv

ÄTA VILDA VÄXTER av Lisen Sundgren

Hennes första bok Vildvuxet gjorde att jag fick upp ögonen för Lisen och denna bok är perfekt för dig som vill ut i naturen och plocka något annat än blåbär. Här finns handfasta tips om vad som är gott och för dig som gör cocktails och vill ta de till en ny nivå så finns det oerhört mycket inspiration som man blir peppad av. Tack Lisen, igen.

Läckraste cocktailglaset

YOKO YAMANO

Men äntligen lite glasblåseri på en nivå som jag egentligen trodde var bortglömd. Har nu köpt en hel drös med glas från Yoko Yamano som är inte så där supertunna så man tror man ska skära upp hela mungipan som jokern. Men känslan i hennes glas är helt fantastiska, det är robust men fortfarande oerhört lätt. Jag älskar hennes Martini-glas för det är något helt annat över det här och att dricka en iskall Dry Martini ur dessa glas gör att jag fortfarande har gåshud.

Snyggast kylboxen i stan

DOMETIC PATROL, kylbox

För dig som vill ta med dig lite mer grejer ut i naturen än standard O’boy och ostmacka-kitet så har Dometic släppt nya färglada kylboxar som livar upp alla trötta svennebanan-campingar. Från 2 029 kr och uppåt beroende på storlek.

Vitvaran för den (mycket) kapitalstarka hemmabartendern med ambitioner

LG CRAFT ICE – kylskåp och frys

Det här är verkligen för oss som vill ta våra cocktails till en ny nivå i hemmet och som inte orkar frysa in is för att få den helt genomskinligt perfekt varenda gång, den här är definitivt nummer ett på min önskelista och mitt ha begär har nog aldrig varit större. Craft Ice tillverkar sex isbollar per dygn till en storlek av fem centimeter. Produktionshastigheten är anpassad för att minimera luftbubblorna i isen vilket innebär att isbollarna har en klarhet på upp till 90 procent. Från dispensern går det även att få kubformade isbitar, krossat is och kylt vatten. Har du 32 990 kr över så är det bara att löpa till Elgiganten och inhandla.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-08-31 14:05