Hoppa till innehåll

Så här såg monstret ut som klipptes bort i Bird Box

Semiläskig, eller?

Netflix-filmen Bird Box är något av talk of the town i sociala medier nu. De flesta man snackar med verkar ha sett filmen där Sandra Bullock spelar mamman Malorie som täcker för ögonen med en ögonbindel på henne och sina barn för att skydda sig mot monster – och de flesta verkar ha en åsikt om den.

Filmens popularitet (det är den mest streamade Netflix Originals-filmen någonsin) har fått ringar på vattnet och i slutet av förra veckan gick Netflix ut med en varning där de uppmanade folk att INTE täcka ögonen med en ögonbindel och delta i den virala ”skräckleken” ”Bird Box Challenge”. Det snackas även en del om att boken Bird Box slut var betydligt mörkare än filmens dito.

I filmen är hotet – monstren – aldrig mer synliga än (SPOILER ALERT!) lokala virvelvindar som ”pratar” med sina offer. Nu har dock filmens skulptör och sminkade specialeffekter-designer Andy Bergholtz delat med sig av bilder på hur monstret var tänkt att se ut.

Monstret i Bird Box.
Andy Bergholtz la tidigare upp bilderna på monstret på sin Instagram – bilder som sen togs ner.

Man får ta monsterbilderna med en nypa salt, eftersom offren såg olika saker. Just monsterskulpturerna Bergholtz lagt ut på Instagram var tänkt att visas under Sandra Bullocks karaktär Malories mardrömssekvens. Skulpturen gjordes i tre-fyra olika varianter men scenen med monstret klipptes i slutändan bort.

Istället valde man att inte visa ett visuellt monster i filmen alls, vilket visat sig vara ett bra val: att inte få se hotet på riktigt bidrar med allra största sannolikhet till en förhöjd känsla av rädsla, vilket får sägas är den stora orsaken till att folk omfamnat filmen i så stor utsträckning.

https://www.instagram.com/p/BsIJco-lVAj/?utm_source=ig_embed

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.