Den sjuka dejtingappen från Black Mirror finns på riktigt

Med Coach kan ni tidsbestämma ert förhållande. Vågar du testa?

Joel Linde | Foto Netflix  |  Publicerad 2018-02-15 15:44  |  Lästid: < 1 minuter

Du som sett den futuristiska teknologiserien Black Mirror vet att en del av det som gör den så bra och skrämmande är att de tillsynes skruvade framtidsscenariona faktiskt ibland känns som att de inte ligger så långt ifrån verkligheten.

I avsnittet “Hang the DJ” från den senaste säsong 4 – ett av de bästa avsnitten, ska sägas – har människor börjat förlita sig på det intrikata dejtingprogrammet Coach som väljer ut deras dejt åt dem. Coach avslöjar också exakt hur länge personerna ska träffas och när de ska skiljas åt, helt utan hänsyn till deras personkemi.

Du kanske tycker det låter brutalt, omöjligt, eller kanske smart? Hur som helst så har Netflix nu skapat appen på riktigt:

Om du går till länken coach.dating som Netflix skapat får du upp en virtuell dosa likt den som används i "Hang the DJ". När du klickar på den genereras en länk som du kan skicka till din partner. Om ni båda sedan klickar på länken inom fem sekunder av varandra får ni reda på hur länge ni kommer hänga ihop.

Vi förstår ju att det bara är hittepå. Jag menar, hur skulle ett program kunna veta... eller, det kan det väl inte? Det kan väl inte veta?

via GIPHY

Café har tidigare skrivit om hur det sociala rejtingsystemet som använd i Black Mirror-avsnittet "Nosedive" har utvecklats för att testas i Kina.

Se också de 8 bästa avsnitten av Black Mirror – för dig som inte vet var du ska börja!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:06