Botemedlet för sällskapssjuka i karantän är här – Netflix släpper funktionen Netflix Party

Person som kollar på Netflix The Witcher i soffan.

Nu kan du binge-titta dig igenom senaste säsongen av Better Call Saul – samtidigt som ditt Netflix-tittande distanssällskap.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-03-20 14:19  |  Lästid: 2 minuter

Vad innebär egentligen en ofrivillig karantän hemma i flera veckor? Ett överflöd av tid som man inte vet hur man ska fördriva på bästa sätt. Tid är pengar säger man, men den ofantliga mängd som erbjuds i en karantän känns tillräcklig för att folk ska börja längta efter sina trötta morgonrutiner igen. Självklart kan du försöka ta vara på isolationen och kanske titta på den där serien/filmen som du inte lyckats pressa in i schemat tidigare veckor, men vad är ens binge-tittande utan sällskap? Just det, ingenting. Det spelar ingen roll om du tittar på lågtempodramat Better Call Saul, komedin Sex Education eller den aktuella dokusåpan Love is Blind. Varje nyckelscen bör diskuteras och analyseras djupgående, vilket nu är möjligt – med hjälp av Netflix Party.

Sällskapsfunktionen synkroniserar serie- och filmtittande för tv-tittarna, men gör det samtidigt möjligt för dem att kommunicera med varandra under filmens gång. Nu behöver du aldrig mer sitta på Skype och räkna ner från tre (om du nu mot förmodan gör det) och på så sätt försöka synka ditt tittande.

Och om du inte laddat ner Google Chrome tidigare kan det faktiskt vara dags att komma till skott, då Netflix Party enbart är tillgängligt som tillägg där. Netflix skriver på sin hemsida att det redan finns över 500 000 som använder deras sällskapsfunktion, men med tanke på folk, i coronatiderna vi lever i, är hemma mer än någonsin kommer troligen siffran att öka markant.

Netflix har själva lagt upp en ”såhär gör du”-guide för hur du fixar Google Chrome-tillägget. Guiden hittar du här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-20 14:35