Annons

Bowmore släpper ny värsting – Café har testat

Nu i veckan släppte Bowmore den första whiskyn i en exklusiv serie i beställningssortimentet. ”Bra tyngd och komplexitet”, tycker Cafés dryckesredaktör Andreas Grube som har provsmakat.

Andreas Grube

bowmore_vaults_n1

Iveckan lanserade Bowmore den första utgåvan i en serie limiterade utgåvor som kommer att släppas en gång varje vinter de kommande fyra åren. Serien har fått namnet Vault Edit1°n efter ett av destilleriets mest anrika lagringshus, beläget precis vid den vinpinade Atlantkusten.

Varje släpp kommer att fokusera på en av de fyra grundkaraktärerna i Bowmores smakprofil: havssälta, rökt torv, citrus och vanilj.

Den första whiskyn i serien, Bowmore Vault Edit1°n Atlantic Sea Salt (nr 85303, 999 kr, BS) finns sedan i tisdags i beställningssortimentet, och riktar ljuset mot sältan.

När jag smakar på den är det inte i första hans sältan som slår mig, utan djupet. Det här är verkligen en virre med bra tyngd, komplexitet och djup. Här finns definitivt toner av salt och av blöt sten, men också honung, torkad tropisk frukt, mörk choklad, ytterst välbalanserade röktoner och lite krydda av muskot och svartpeppar.

Riktigt härlig whisky tycker jag, som gjord för att sippas i små klunkar under kalla vinternätter. Jag tycker att en droppe vatten är på sin plats, det får whiskyn att verkligen blomma ut och både frukten och de salta tonerna blir mycket tydligare.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

bowmore_vault_barrells
Testa även:

Bowmore Darkest 15 Years (nr 465, 519 kr). En riktig whiskybomb med extra allt, för den som gillar stöddig in-your-face-whisky. Rejäl rökighet, massor av choklad, tjära, pomerans, torkade citronskal, hasselnötter och mandlar.

Annons

Dela (53)
Tweeta

Annons


Laddar