Annons

brad_pitt_fury_start

I andra världskriget-dramat Fury ser vi Brad Pitt som soldat i en pansarpluton. Café frågade ut honom om skjutvapen, att välja rätt regissör – och tidernas skönaste karaktärsnamn.

* * *

Ett stridsvagnsmuseum utanför Southampton? Tja, någonstans ska ju Brad Pitt befinna sig.

Annons

Stjärnan är i England för att marknadsföra Fury, en våldsam historia som utspelar sig under andra världskriget och skildrar vardagen för en pansarpluton, bortom de mest exploaterade och filmatiserade slagen.

Gilla Cafe.se på Facebook

Narrativet fokuserar på fem män som lever och frodas inuti en stridsvagn. Brad Pitt spelar ledaren ”Wardaddy”.

I Fury har Pitt ett slags vintage Oskar Linnros-frisyr: rakad vid sidorna och med en tunga av bakåtslickat hår som fästs i nacken. I Southampton bär han en orange hatt som inom vissa kulturer skulle beskrivas som oerhört ful.

– Att David Ayer (End of watch) regisserade var det viktigaste för mig, säger han. Jag är väldigt snobbig när jag väljer regissörer. Vi är åtta i familjen nu, så det måste verkligen vara värt mödan om jag ska lämna hemmet för ett nytt projekt.

Brad berättar att han tog med ”femåringen” (Pax) till inspelningen.

– Han har ingen uppfattning av krig, men blev omedelbart dragen till stridsvagnarna och lärde sig allting om dem. Det säger något om vilken oförklarlig fascination vi har för den här typen av maskiner.

Har du själv vapen hemma?

– Ja, jag äger vapen. Jag växte upp i mellanvästern där det var populärt att jaga. Jag fick min farfars gevär när jag gick på dagis och min bror fick min pappas. Det positiva med den kulturen är att man tidigt får en djup respekt för vapen och farorna med dem.

Kan vi konstatera att Wardaddy är det bästa karaktärsnamn du någonsin haft?

– Chad Feldheimer (Burn after reading) var ganska bra, det får jag säga. Det är antingen Wardaddy eller Chad Feldheimer.

 

fury_cast_brad_pitt_logan_lerman_shia_lebouf

Kärnan i plutonen utgörs av Shia LeBeouf, Jon Bernthal, Brad Pitt och Logan Lerman.

* * *

I en annan stor hangar sitter medspelaren Lerman Logan, 22, bildmässig och kanelögd, och ser ut som att han har ett sweet life framför sig. Vilket han ju med stor sannolikhet också har.

Logan slog igenom med The perks of being a wallflower och syntes senast i Noah. I Fury porträtterar han soldaten Norman Ellison och spelar mot bland andra Michael Peña och Shia LeBeouf.

– Shia var egentligen gruppens riktige ledare off-camera, säger Logan. Han var den man vände sig till när någon behövde ta kontroll över situationen. Jag älskade att jobba med honom.

Stämmer ryktet om att han frivilligt drog ut en tand för den här rollen?

– Självklart. Och när vi skulle fixa våra sminkningar var han inte heller riktigt nöjd med ärren i ansiktet: ”Nja, det ser inte äkta ut.” När jag sprang på honom i hallen utanför sa han ”Hey, you want to see something fun?”, tog ut en kniv och skar sig själv i ansiktet. Genom hela inspelningen skar han sedan upp de här såren om och om igen för att det skulle se äkta ut. Shia är hängiven sina roller på ett helt unikt sätt.

 

Emil Persson

Foto: Giles Keyte, John Balsom

* * *

Fler intervjuer:

Hallå där, Henrik Dorsin! Stämmer det att Ove dör i nästa säsong av Solsidan?

Per Andersson: ”Jag vill dö under ett samlag eller i ett applådtack”

”Kriminalvården förbjöd mig att spela in musik”: Sebbe Staxx om vägen från cellen till scenen

”En kvinna ringde upp mig mitt i en sexakt och stönade mitt namn”: Michel Tornéus om påträngande fans, döden och ett rejält kok stryk

 

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar