Hoppa till innehåll

Café rankar: Fotbolls-EM:s bästa look-alikes

Aaron Paul, Pierre Bengtsson och Victor Claesson och Janne Andersson

Är det Aaron Paul eller Pierre Bengtsson? David Alaba eller Tyler the Creator? Häng med när Café korar EM:s bästa dubbelgångare.

Under våren utlyste vi på Café tillsammans med Svenska Spel en tävling där vi sökte efter look-alikes till svenska landslaget, ett hemmalandslag om man så vill. Häromdagen intervjuade vi Felix ”Emil Forsberg” Schmidt, en av tre ”Forsberg” i hemmalandslaget, om hur han laddar upp inför mästerskapet och vilka likheter han har med Sundsvalls bästa fotbollsspelare.

Felix Schmidt i all ära men det är inte bara på hemmaplan som vi hittar likheter med spelarna i EM. Vi har finkammat internet och hittat dubbelgångare till spelarna i allt från Hollywood till bakom franska DJ-bord. Nedan hittar du de allra bästa, rangordnade helt enligt vår personliga uppfattning.

Helt befängt eller rimligt? Avgör själva!

EM:s bästa look-alikes 1-11:

1. Gareth Bale – Kenny McEvoy

Efter att Tottenham skeppat iväg Gareth Bale till Real Madrid hoppades de på att irländaren Kenny McEvoy kunde fylla hans skor och Kenny hade nästan hela paketet. De spelade på samma position, var båda britter och ser exakt likadana ut. Tyvärr kunde inte Kenny matcha sin klons kvaliteter på planen och dumpades sedermera av klubben.

2. Mbappé – Dida

https://twitter.com/Fletcher13_/status/1288844507371405312?s=20

Brasilianske målvakten Dida spelade alltså VM i Frankrike 1998, året efter föddes fransmannen Kylian Mbappé. Mer än ett sammanträffande?

Bollkänslan och utseendet har de gemensamt men räknas verkligen far och son som look-alikes? Hoppsan, nu ska vi inte spinna iväg för långt… Hur som helst, låt konspirationsteorierna flöda!

3. Viktor Claesson – Janne Andersson

Foto: Getty

Återigen, räknas far och son som look-alikes?

4. Aaron Paul – Pierre Bengtsson

Foto: Getty

Nästa reklamfilm med landslaget: Janne Andersson och Pierre Bengtsson kokar korv i en husbil iklädda skyddsdräkter.

5. Tyler The Creator – David Alaba

https://twitter.com/ODDSbible/status/319162547133640704?s=20

David Alaba the vänsterback creator.

6. Karim Benzema – Shia LaBeouf

Det sägs att Shia LaBeouf kom på sitt papperspåse-över-huvudet-jippo efter att han sett en bild på sin dubbelgångare Benzema, för hur känd är man om man inte ens har ensamrätt på sitt utseende?

Foto: Getty

7. Gareth Southgate – Fred i Handmaid’s Tale (Joseph Fiennes)

Foto: Getty

Visst finns det likheter mellan Englands förbundskapten och den fule fisken Fred i Handmaid’s Tale, eller sitter allt i skägget?

8. Jordi Alba, i form – Ben Affleck, ur form

Foto: Getty

Den lågt hängande käklinjen, de kisande ögonen, den lilla rövhakan. Låt oss slå fast att Ben Affleck är en Hollywodifiering av Jordi Alba.

9. Frank de Boer – Tom Cruise

Foto: Getty

Cafés digitala redaktör Joakim Almén skjuter ofta vilt i sina look-alikes. Här tvingar han in Nederländernas tränare Frank de Boer, vars ansikte han menar påminner om Tom Cruise – speciellt när Tom Cruise surnar till i intervjuer.

10. Emil Forsberg – Felix Schmidt

Helt okej efterapning av Felix måste man medge. Extra stjärna i kanten för att de kommer från samma stad och enligt Felix själv har liknande spelstil.

11. David Guetta – Luka Modric

Foto: Getty

Två snubbar som briljerade under förra europamästerskapet. Guetta med den officiella låten och Modric med den officiellt finkänsligaste passningsfoten. Ett jäkla långskott men som har något (visst har det något?) är att de båda, om de skulle börja röka 50 paket cigg om dagen, skulle kunna se ut som den kontroversielle franske författaren Michel Houllebecq om ett par år. Visst?

Foto: Getty

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.