Så smakar Max nya burgare – Café har testat

Den kaloristinna Caféredaktionen har – naturligtvis – testat Spicy Brioche i alla tre utföranden.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-03-14 13:52  |  Lästid: 2 minuter

I dag lanserar Max tre nya burgare som följaktligen går att moffa i sig från och med… ja, nu (eller i natt runt 01:30 för levnadsglada rumlare som råkar bo i närheten av ett Max med generösa öppettider). Nytillskotten på den norrländska hamburgerkedjans kaloririka meny går alltså under samlingsnamnet Spicy Brioche och serveras i tre olika utföranden: nötkött, kyckling och halloumi.

Som namnet antyder är detta tänkt att vara en stark historia (lagom stark enligt ett pressmeddelande) och de komponenter som ska förse anrättningen med åstundad hetta är i tur och ordning: srirachamajonnäs, dubbla skivor Pepper Jack-ost och srirachaketchup. Det hela toppas av med de, får man säga, klassiska tillbehören tomat, sallad och rödlök samt det lite mindre klassiska briochebrödet.

Max Spicy Brioche.
Spicy Brioche har enligt Max chefskock ”…hämtat inspiration från Thailands kryddstarka och färgglada matkultur.”

Den kaloristinna Caféredaktionen har givetvis smakat alla tre varianterna och kan konstatera att hettan fanns där i utlovad lagom dos.

Ett utlåtande gör gällande att det möjligtvis saknas någon syra som skänker ytterligare fräschör, exempelvis i form av saltgurka, picklad rödlök eller kanske till och med några jalapeños.

Utöver halloumialternativet finns Spicy Brioche både med svensk kyckling och svenskt nötkött.

– Habil. Ordet är habil, säger Cafés matglade webbredaktör Joakim Almén som ett övergripande omdöme om Spicy Brioche.

– Den gör jobbet, och lämnar dig med en hetta i munnen en timme efter intagen måltid. För mig är det lika med bra, säger Joakim Almén.

Spicy Brioche Halloumi – tyvärr en besvikelse.

Samtliga i testgruppen var förvånansvärt eniga om att nötköttsburgaren faktiskt var snäppet vassare än de övriga två medan framförallt halloumiburgaren var något av en besvikelse.

– Klart svagast av Spicy Brioche-nyheterna och det finns – betydligt – bättre halloumialternativ på Max meny, säger Joakim Almén.

Spicy Brioche finns på Max meny under kampanjperioden 14 mars till 15 maj 2019.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-03-15 14:50