Hoppa till innehåll

MAX släpper rökig koreansk BBQ-burgare med koriander

Max hamburgare
Joakim Almén

Koriander, lökringar och koreansk BBQ-sås på ingredienslistan när Max hamburgare uppdaterar burgarmenyn inför hösten.

Även om det smärtar att säga så går sommaren mot sitt slut. I den något fattiga bevisskålen: regn, låga temperaturer och en folklig svensk hamburgerkedja som släpper höstens nya burgare på menyn.

Nämnda kampanjburgare för hösten låter dock inte fy skam – en Korean BBQ-historia med saltgurka, koriander, majonnäs, lökringar och koreansk BBQ-sås. Enligt hamburgerkedjan har man länge haft just en koreansk burgare på radarn – men det var inte förrän nu man med chefskocken Jonas Mårtensson i spetsen hittat rätt smakbalans och struktur.

– Det har varit utmanande att jobba med asiatiska smaker på en burgare. Man använder mycket fermentering i koreansk mat och då är det lätt att sältan eller de mer djupa smakerna tar över. Vi har tittat på att ta fram en koreansk-inspirerad burgare tidigare, men inte känt att vi hittat rätt kvalitet- och smakupplevelse så vi är otroligt glada över hur bra Korean BBQ blev. Kombinationen av den fylliga BBQ-såsen tillsammans med piggheten och den krispiga konsistensen av koriander, saltgurka och de friterade lökringarna skapar en total burgarupplevelse, säger Max chefskock Jonas Mårtensson och fortsätter.

– Gochujang är basen i mycket koreansk mat och så även i vår BBQ-sås, vilket skapar en djup och fyllig smak och då behövs det en ingrediens som piggar upp och bryter av, och där passar färsk koriander perfekt. Den kraftiga smaken från såsen samspelar bra med koriandern, vilket skapar en fin balans i den totala burgarupplevelsen.

Kampanjburgaren Korean BBQ erbjuds i fyra alternativ: svenskt nötkött, halloumi, spicy chicken och delifresh plant beef. Burgaren serveras på Max restauranger under perioden 19 augusti–20 oktober.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.