Café tippar 10 största succéerna och flopparna i VM

Ola Toivonen gör mål-succé, Neymar sviker en hel nation och målgranskningssystemet VAR blir flitigt omdebatterat, ja det är åtminstone några av de saker Café-redaktionen siar om inför fotbolls-VM i Ryssland.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-06-06 10:27  |  Lästid: 3 minuter

VM står för dörren och det snackas vinnare, floppar och hur det går för Sverige snart sagt överallt. Man kan knappt gå och handla eller ta en öl på en uteservering utan att man hör folk prata om den stundande turneringen, och nej – du kan inte heller besöka Cafe.se och tro att du ska slippa undan fotbollssnacket.

Så utan vidare presentation, här är redaktionens högst lösa och subjektiva tankar om snackisarna i VM i Ryssland, inramade av tre enkla frågor:

1. Hur går det för Sverige?

2. Vad/Vem/Vilka blir VM:s utropstecken?

3. …och vad blir besvikelsen?

Olle Arnell, digital redaktör

1. Jag förutsätter vinst mot Sydkorea och med fyra poäng går vi vidare och inkasserar en hedersam förlust mot Brasilien. MVP? Mål-Ola Toivonen!

2. Ryssland. Allt med 
Ryssland kommer lägga sordin på turneringen. Vilken spelare? 
Salah vinner skytteligan och byter klubb, Messi leder Argentina hela vägen och petar en gång för alla ner Maradona från tronen som landets största genom tiderna.

3. Folk som än en gång slentrian-lyfter Belgien som en out
sider får skämmas igen och deras varningens finger kommer göra mig besviken. Och så Belgien då. Borde gå långt, kolla vilket lag de har, men de kommer givetvis floppa.

Daniel Lindström, creative director

1. Vi tar oss vidare från gruppen och åker med största sannolikhet sen ut direkt mot Brasilien. En tre plus-insats.

2. Egypten, som deltar i första mästerskapet sedan 1990 – Salah är ju årets spelare i Premier League.

3. Att Zlatan inte är med.

Kristofer Steneberg, chef
redaktör

1. Sverige vinner mot Sydkorea och Mexiko och spelar oavgjort mot Tyskland. Tyvärr utslaget redan i åttondelsfinalen.

2. När Uruguay möter Ryssland i gruppspelet och Luis Suárez biter en rysk back eskalerar det till en diplomatisk kris där Putin hotar slänga ut Uruguay ur VM.

3. I min bok är Zlatan så högt skattad att besvikelsen redan är här för mig. Lär gråta fram till att Sverige börjar vinna utan honom.

Markus Thunberg, digital redaktör

1. Vi tar oss rätt lätt genom gruppen och blir utslagna i kvartsfinalen av nåt halvbra gäng, England typ.

2. Salah rimligen. Men tror/hoppas Emil Forsberg stänker in en tre-fyra baljor i gruppen i brist på någon att passa till.

3. Neymar kommer svika sitt land.

Mikael Holm, praktikant

1. Ut i åttondelen mot Brasilien. Klassiskt svenskt gruppspel med en seger, två oavgjorda och 5 poäng. Vi kan det där nu.

2. Ryssland som går vidare från sin grupp OERHÖRT tveksamt når till slut kvartsfinal där inte ens domarna kan hjälpa dem.

3. VAR, VAR och VAR. Denna jävla ickefärdiga idé kommer förlänga och förstöra många matcher i sommar.

Fotbollsfest med Café!

Vi ser alla Sveriges matcher i VM på storbildsskärm utomhus mitt i Stockholm! Du som läser Café är givetvis varmt välkommen att kolla på matchen, ta en öl och våndas i 90 minuter tillammans med oss! GRATIS inträde, allt du behöver göra är att markera din närvaro på Facebook-eventet!

Välkommen, hoppas vi ses där!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:50