Café utser 10-talets bästa album – plats 24: Kacey Musgraves – ”Golden Hour”

Kasey Musgraves

Cafés Tom Cehlin Magnusson utser decenniets bästa album fram till julafton.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-12-01 18:04  |  Lästid: < 1 minut

– Vad vill vi ha?

– En julkalender som består av en lista med 2010-talets bästa album, som känns ganska godtycklig i både urval och utformning!

– När vill vi ha det?

– Om du insisterar så antar jag att nu vore lämpligt!

Opåkallat – men med oförtruten entusiasm – fortsätter Café att ringa in, runda av och randa ned det bästa av 2010-talet. Om du vill ha decenniets bästa rocklåtar så finns det redan sammanfattat av Cafés Joakim Almén. Inom kort kommer också år 2019 att sammanfattas låt- och tv-seriemässigt. Varje dag under december månad fram till julafton kommer därför Café också att ranka albumen som formade det decennium som snart går i mål.

Eftersom vi numera lever i ett helvetiskt VAR-universum så är det på sin plats att meddela att den enda regeln som gäller är den om ett album per artist. Café önskar trevlig läsning, härlig lyssning och god jul!

Plats 24: Kacey Musgraves – Golden Hour (2018)

Eftersom mitt countryintresse egentligen slutar någonstans kring Gram Parsons överdos på Joshua Tree Inn så lyssnade jag inte på Kacey Musgraves tredje album när det väl kom. Ett enormt misstag, då Kacey Musgraves på många sätt verkar vara den perfekta popstjärnan. Med cowboyboots, glittrande karisma och en syradoppad vocoder-mikrofon under en discokula är hon helt enkelt fruktansvärt cool. Hon är som hämtad ur en Jennifer Clement-roman, med repliker snodda ur Lena Dunhams penna.

Resten av albumet är toppen, men det är självklart den avslutande Rainbow som är värd hela entrépengen. I somras, ett år efter att albumet släpptes, gick jag genom ett folktomt Stockholm mitt i natten. Det var flera timmar efter den gyllene timmen, men luften stod helt still och solen lyste rött. Där och då var Rainbow den bästa låten jag hade hört. Det är inte så mycket någon annan kan göra med den informationen, men jag uppmanar och unnar alla som tycker om melodier klara som vatten att lyssna på Rainbow – oavsett om timmen är gyllene eller kolsvart.

Lyssna på hela albumet här:

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-12-02 10:48