Cafés EM-svep: Laserkanoner, ölprotest och nästa ”Will Griggs on Fire”

Ett axlock av vad som avhandlas i dagens em-svep. Cristiano Ronaldo, Pogba och Baccara

I dagens EM-svep firar vi en historisk Ronaldo, hittar nästa Will Griggs on Fire och peppas av portugisiska laserkanoner. Häng med!

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-06-16 12:51  |  Lästid: 2 minuter

Café hårdbevakar EM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-EM:s alla hörn.

1. Jajamän, det här kan vi dansa till

Musik och fotboll, två saker vi längtat efter att samlas runt i en evighet nu. Varje mästerskap brukar bjuda på otippade fusioner av de två och under Europamästerskapet 2016 blev Will Grigg’s on Fire den stora hitlåten. Med färre fulla britter på intryckta i samma arenor och runt om på pubar har ingen ny hit utkristalliserats – än så länge.

En bubblare med hög hit-potential är skottarnas uppsnappande av Baccaras gamla disco-dänga Yes Sir I Can Boogie från 1970.

Yes Sir I Can Boogie har svänget, är lätt att sjunga med i och en bra historia. Efter att skottarna kvalificerat sig till sitt första mästerskap på 23 år dök en video upp där spelarna festade loss till Baccaras hit från 1970. Varför gjorde de det?

Jo, först sjöng försvarsspelaren Andrew Considines låten under sin svensexa som ett skämt. På svensexan var ett gäng andra skotska landslagsmän och ja, vissa skämt fäster sig och går från att vara skämt till, i det här fallet, en anthem.

För att citera Baloo: ”Come on katten, det svänger ju!”

2. Cristiano Ronaldo blir historisk...

Sekunden domaren blåste igång mötet mellan Ungern och Portugal på ett fullsatt Puskás Aréna i Budapest blev Cristiano Ronaldo historisk som den ende som spelat i fem Europamästerskap och under kvällen skulle CR7 kamma hem ytterligare ett rekord.

Efter en match där Portugal hade svårt att få anfallspelet att lossna blev det i slutet av matchen en klassisk ketchupeffekt där vi fick tre snabba mål från Portugiserna varav två från jubilaren. Hans andra mål var en riktig pärla och innebar även att Ronaldo nu är EM-historiens främste målskytt med 11 fullträffar. Grattis!

3. ...och Portugisisk radio firar med laserkanoner

Ja, ja, ja... att sydeuropeiska kommentatorer har galnare målvrål än sina svenska motsvarigheter är välkänt. Lite mer okänt är att även de sydeuropeiska radioproducenterna är helt discotokiga. SR borde ta ett kort ur RTP:s lek och släppa lös laserkanonerna nästa gång Sverige gör mål och Christian Olsson spinner loss i radio.

4. #aguagate fortsätter

Först var det Coca-Cola, nästa dag var det Coca-Cola + Heineken. Idag: Cola, Heineken och Capri Sun? Efter finalen: hela dryckeshylla 5B från din lokala affär? #aguagate fortsätter!

Flick GIFs - Find & Share on GIPHY

Häromdagen var det Ronaldo som plockade bort Cola-flaskor för att istället tala gott om sitt ”aaagua”. I samband med detta ska Coca -olas värde ha sjunkit 33 miljarder kronor.

Nu var det alltså Pogbas tur. Pogba, som var på bästa spelhumör igår, är muslim och dricker därför inte alkohol – men han kan fira födelsedagar ändå:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-16 13:24