Hoppa till innehåll

Tre bevis på att fotbollsspelare inte är som alla andra

Jack graelish, alexander Isak och Tomas brolin
Robin Åberg

Cafés EM-svep är listan som samlar det senaste dygnets händelser från fotbollsfesten i öst. Målen, citaten, klavertrampen och det roligaste från fotbolls-EM 2021. Häng med!

Café hårdbevakar EM och i den här artikelföljetongen sammanfattar vi det bästa, roligaste, knäppaste och galnaste från det senaste dygnet – ja, saker du inte vill missa från fotbolls-EM:s alla hörn. Idag kikar vi på tre spelare med unika förmågor.

1. Tomas Brolin är onormalt kall

Foto: Tv4

Inför Sveriges kamp mot Slovakien besökte VM-hjälten Tomas Brolin Nyhetsmorgons studio för att snacka upp stämningen. I ett ospänstigt samtal var det inte mycket som stack ut tills samtalet kom in på straffar och nerver:

”Jag var förberedd på straffar. Jag var kanske onormal på det viset för jag var aldrig nervös. Jag intalade bara mig själv att jag presterade sämre om jag var nervös, så då är det bättre att inte vara det. Det är svårt för normala människor att göra så. ”

”Sen hade jag en speciell straffstil med. Jag kollade vad målvakten gjorde och la bara bollen i andra hörnet. Det kan du inte göra om du är nervös. ”

Så enkelt. Dålig känsla i kroppen? Bara att ignorera. Brolins anti-nervositetsmetod drog tankarna till Mat-Tinas superkraft lägg-jobbiga-känslor-i-en-gryta-och-gräv-ner-den djupt. Ännu ett tecken på att personer 45+ har svårt att hantera känslor?

2. Alexander Isak med makt över tiden

Varje dag lyfter UEFA fram en ”skill of the day” och har det någonsin funnit ett tydligare val?

Alexander Isak kan inte bara dribbla, skjuta och nicka. När han spelar som i andra halvlek mot Slovakien har han förmågan att förvrida tiden. Vi som såg det live förstod det inte då men de där tolv sekunderna gick världen i slow motion.

3. Jack Grealish är aningslös

An Encyclopedia of football.

A what?

Mannen med EM:s minsta benskydd, Jack Grealish, är charmigt vilse när han inte har koll på vad en encyklopedi är. Journalisten som ställer frågan ska ha cred för att hon inte blir chockad utan ger en kort och koncis förklaring, som Jack verkar förstå!

4. Podiedryckskarusellen del 553

En öst-väst-gräns i hanterande av podiedrycker har börjat göra sig tydlig. Först protesterade portugisen Ronaldo, sen fransosen Pogba sen kom Rysslands tränare till podiet och klunkade cola som aldrig förr. Nu var det dags för Ukrainas Yarmolenko som garva åt det hela och bjöd in dryckesföretagen till att börja sponsra honom med.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.