Hoppa till innehåll

Channel Zero är den äckligaste serien någonsin – enligt typ alla

Joel Linde

Channel Zero baseras på internets allra mest omtalade och skrämmande vandringssägner, och de flesta som sett den verkar tycka att det är den läskigaste serien någonsin.

Spökhistorier kan i all sin enkelhet vara väldigt effektiva. Berättade i rätt kontext, med rätt tonalitet, kan de räcka för att ge oss de endorfinpåslag vi så girigt söker. Därför var det ingen slump att de spreds med ljusets (eller ska jag säga mörkrets?) hastighet så fort internet började breda ut sig på 90-talet. Företeelsen blev så utbredd att en egen genre uppstod, kallad ”creepypasta”, som helt enkelt är läskiga berättelser som skrivs för att delas online.

Channel Zero är ett resultat av dessa creepypasta-sägner, och den har blivit skräckvärldens senaste besatthet. På Imdb har den 7,2, och enskilda avsnitt så högt som 8,2. På Rotten Tomatoes har den imponerande 93/100. Serien hade premiär 2016 men är fortfarande relativt okänd i Sverige, eftersom den inte nått de största streamingtjänsterna eller sänts på de vanligaste kanalerna. Men det är av allt att döma en stor förlust för skräcktörstande svenskar, för enligt folk som följer den är Channel Zero världens just nu läskigaste serie.

https://twitter.com/Fisch_Sticks18/status/968657992467079168
https://twitter.com/UncleCreepy/status/967244645775241216
https://twitter.com/tlmnlpstz/status/968234340432928769

Ja, du hör ju – gillar du skräck får du inte missa Channel Zero! Inte på Twitter heller, för där pumpar de ut sånt här äckel i flödet för att ge dig ett helhetspaket som kommer hålla dig lite, lite rädd under dygnets ljusa timmar, och sen på kvällen, i mörkret, hopkurad i soffan, kan du sätta på ett avsnitt, mosa ansiktet i händerna och skrika grannarna till störningsjouren. Och det är ju precis vad alla skräck-junkies är ute efter!

Se trailern till alla tre säsonger här.

Säsong 1, Channel Zero: Candle Cove

Säsong 2, Channel Zero: No-End House

Säsong 3, Channel Zero: Butcher’s Block

Channel Zero är en antalogiserie skapad av SyFy som har flera nomineringar i skräckgalan Chainsaw Awards och som bygger på bland annat sägnerna om Candle Cove, The No-End House, Butcher’s Block och Hidden Door. Varje säsong består av sex avsnitt, och säsongerna är inte sammankopplade med varandra. Det finns tre säsonger och en fjärde är på väg. Serien är tillgänglig på C More, iTunes och Amazon.

Du gillar nog även:

Netflix nya skräckfilm är så läskig att folk stänger av

10 läskigaste skräckfilmerna på Netflix

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.