Hoppa till innehåll

Då har nya säsongen av True Detective premiär – nya trailern ger oss kalla kårar

En ny säsong av True Detective kan vara ett av de bästa sätten att möta vintermörkret. Nu har HBO släppt releasedatum och en fruktansvärt otäck trailer och förväntningarna är förstås väldigt höga.

När True Detective hade premiär 2014 var den med sin otroligt kusliga stämning och sitt cinematiska, beckmörka berättande fullständigt banbrytande. Såväl kritiker som publik satt som klistrade under säsongen hela vägen till den rafflande finalen.

Serien har därefter tagit formen av en antologi, där varje ny säsong berättar om ett helt eget fristående fall. Nu är det äntligen, efter ett tidigare uppskjutet releasedatum, dags för det efterlängtade fjärde kapitlet.

Den nya säsongen går under namnet True Detective: Night Country och utspelar sig i ett mörkt, kallt Alaska. Seriens Alaska är dock i verkligheten roligt nog inspelad på Island. Trailern skvallrar hursomhelst om en otroligt stark comeback.

Om säsongen:
”När den långa vinternatten faller i Ennis, Alaska, försvinner de åtta männen som driver Tsalal Arctic Research Station spårlöst. För att lösa fallet måste detektiverna Liz Danvers (Jodie Foster) och Evangeline Navarro (Kali Reis) konfrontera mörkret de själva bär inom sig och gräva i de hemsökta sanningarna som ligger begravda under den eviga isen.”

True Detective: Night Country har premiär den 15 januari 2024.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.