Därför är Foppatofflan helt plötsligt… cool?

Crocs tar nya kliv när både Justin Bieber och designern Nicole McLaughlin designar sin egen gummitoffla.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-10-20 13:05  |  Lästid: < 1 minuter

2002 grundades företaget Crocs i Colorado, ett företag som ville revolutionera marknaden med sina gummitofflor. Vi svenskar kanske mest refererar till skorna som Foppatofflor, efter att den då Colorado-baserade Peter Forsberg importerade gummitofflorna till Sverige. Men oavsett hur många namn just detta barn har fått så har det aldrig blivit speciellt kärt.

Plastskorna har visserligen sålts i stora upplagor både i Sverige och utomlands, men har ständigt fått vara en tydlig symbol för dålig smak. Men, efter att själsbesläktade accessoarer som Birkenstock-tofflan och magväskan har blivit trendiga de senaste åren så var det väl egentligen bara en tidsfråga innan plasttofflan från Boulder, Colorado skulle få revansch. Och den tiden är nu.

Under senaste tiden har flera samarbeten ägt rum med allt från artister till designers. Och nu snackar vi inga små namn. För ett par år sedan samarbetade Crocs med modevärldens alltjämt kanske hetaste designer, Demna Gvasalia och hans Balenciaga, och Christopher Kane. Skorna sålde slut på några minuter. Post Malone gjorde ett samarbete med företaget för drygt ett år sedan. Och för bara någon vecka sedan släppte superstjärnan Justin Bieber ett samarbete mellan Crocs och hans företag Drew House. Som för övrigt också sålde slut på mindre än två dagar.

View this post on Instagram

Soon

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Men nu är den nya varianten av Foppatoffla här – nämligen överlevnadstofflan. Designern Nicole McLaughlin som bland annat har gjort samarbeten med Prada och Fila, tar sig an utmaningen med Crocs. Sedan tidigare är hon känd för sin återanvändning av mode, vintage och hållbarhet.

Här tillämpar hon sin kreativitet och skapar en siluett med ett heltäckande överlevnadskit på skon. På sitt Instagram-konto visar hon upp en förhandsvisning på en prototyp av den kommande skon som har både rep, ficklampa och tandborste. Huruvida man faktiskt skulle överleva eller ej – det är coolt.

Den 27 oktober lanseras skon på Crocs hemsida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-20 13:06