Annons

Därför blir du mer attraktiv när du redan har flickvän

Det kanske låter som en skröna, men det finns gott om forskning som visar att det ligger mycket i det påståendet.

Joel Linde

Många singlar skulle nog gärna bli mer uppvaktade när de är ute och minglar. Och vissa skulle hävda bestämt att de får fler blickar först när de inte längre letar efter någon, alltså när de redan har en partner.

Annons

Och det är faktiskt inte något vi bara har fått för oss. Det finns nämligen mycket forskning som visar att fenomenet är verkligt, och kvinnor påverkas av det mer än män.

Gilla Cafe.se på Facebook

Sammanfattat kan man säga att kvinnor som letar efter en bra partner, indirekt använder sig av andra kvinnors omdöme. Om de ser en man (för att ta ett hetero-förhållande som exempel) tillsammans med en annan kvinna signalerar det att den mannen redan är testad – och att han klarade sig bra.

Men det finns saker som många kvinnor (medvetet eller inte) spanar extra mycket efter. Mannens yttre är ofta inte lika viktigt som utseendet hos den kvinna han är med, eftersom en man som dejtar en vacker kvinna signalerar att han måste vara något alldeles särskilt, enligt studierna då.

På samma sätt kan män som dejtar ”mindre attraktiva” kvinnor själva också uppfattas som mindre åtråvärda.

Så till det finstilta i studierna. Kvinnor som suktar efter upptagna män vill inte att de ska vara för upptagna. Enligt studierna var det bäst om männen endast beskrevs som upptagna, eftersom det inte anses vara definitivt. Om de däremot beskrevs som kära dalade kvinnornas intresse, och sämst var det ifall mannen var gift. Och det känns väl både rimligt och sunt.

Så, nu vet du. Det är inte bara något du har fått för dig!

Källa: Psychology today

Läs även: Undersökning: Så många sexpartners vill din partner att du ska ha haft

Får du hemska tankar ibland? Här är anledningen

Psykologen Erik Andersson har många patienter som säger att de får hemska tankar som rör deras barn, och att de därför har slutat utsätta sig för situationer där de kan uppstå.

Annons

Dela (158)
Tweeta

Annons


Laddar