Annons
Annons

De 10 värsta clownerna från populärkulturen

Från Seinfeld till rockband – de läskiga clownerna finns överallt i populärkulturen. Här är de tio läskigaste.

Joel Linde
Foto IBL

Clowner, vanligtvis hemmahörande på cirkus och barnkalas, har blivit extra aktuella under perioder (redan så tidigt som för 120 år sedan) av mer eller mindre trevliga anledningar. Just nu är en sådan period då folk rapporterar att de blivit skrämda eller attackerade av clowner så gott som varje dag.

Annons

Vissa experter menar att det är motsatsförhållandet till den ursprungliga uppfattningen om clowner som roliga inslag på just cirkus och barnkalas som är anledningen till att de blir kusliga, rent av svinläskiga, när de används i syfte att skrämma folk. Andra hävdar att alla otäcka masker är läskiga, oavsett om de liknar clowner eller monster, eftersom vi inte vet vad eller vem som döljer sig där bakom. De kan se oss men vi kan inte se dem…

Gilla Cafe.se på Facebook

Oavsett varför de är läskiga kan vi nog slå fast att ingen av oss vill ha en galen clown efter sig, speciellt inte någon av de här tio som vi hämtat ur populärkulturen. Sorterade i fallande läskighetsordning.

10. Crazy Joe Davola – Seinfeld

Allt är relativt, och i komediserien Seinfeld står galne Joe Davola i tydlig kontrast till övriga harmlösa karaktärer. Han är uppenbarligen kapabel till det mesta, vilket i sin kontext är ganska oroväckande.

clown-joe-davola-seinfeld

9. Billy – Saw

Bille personifierar likgiltig sadism med sitt dockansikte och stora, blodsprängda ögon. Hans uppsyn är baserad på en människas, men det finns ingenting mänskligt med honom. Det finns dock ett stort men: han är en liten docka på en trehjuling. Kom igen.

clown billy saw

8. Pennywise – It

Den mest klassiska av läskiga clowner är nog ändå den mordiska Pennywise i Stephen Kings It. Han liknar och beter sig fortfarande som en ganska traditionell clown – bortsett från de hemska tänderna och hans vilja att mörda alla barn. Men ändå, miniserien är 26 år gammal vilket per automatik gör den här clownen lite mindre läskig.

pennywise-clown-it-det

7. Insane Clown Posse

Den amerikanska hiphop-duon Joseph Bruce och Joseph Utsler uppträder som clownerna Violent J och Shaggy 2 Dope. Deras uppsyn i sig är inte det mest skrämmande, men lyssnar man på deras horrorcore-musik och ser deras dystopiska musikvideor är det svårt att fäkta bort obehaget.

insane clown posse

6. Clownen i All Hallows Eve

Medan andra clowner är så vanställda att de mest liknar monster är den här clownen mer avskalad. Läskig? Ja. Kan han bli läskigare? Ja.

laskiga-clowner

5. Jokern – Batman

Heath Ledgers gestaltning av mördarclownen Jokern i Batman The Dark Knight har förmodligen hyllats mer än någon annan roll i en superhjältefilmKänslan att han alltid ligger steget före, hans likgiltighet och sätt att skratta döden i ansiktet gör honom till en av de läskigaste clownerna inom populärkulturen.

joker batman

4. Shawn Crahan – Slipknot

Clowner finns inte bara på film. Slipknot-musikern Shawn Crahan började använda clownmasker för många år sedan och har med tiden gjort dem mer och mer motbjudande. Den här, till exempel, är inte så myz. Med horn och ett köttigt, uppochnedvänt pentagram i ansiktet börjar vi närma oss de äckligaste av de äckliga clownerna.

shawn-clown-crahan-slipknot

3. Nästan alla clowner – Killer klowns from outer space

Visst, det är en parodisk sci-fi skräck-komedi från 1988, men det gör inte clownerna mindre vidriga. Och egentligen är de inte heller clowner utan människoätande utomjordingar som bara råkar se ut som sådana. Vore det inte för just den smått larviga inramningen hade detta varit peak äckliga clowner.

laskig-clown

2. Twisty – American Horror Story

Gropen som lämnades i Twistys ansikte efter att han försökt ta sitt liv med en hagelbössa gör att jag knappt vågar föra handen mot min egen mun av rädsla för vad jag ska känna. Och masken han använder för att dölja det är inte något vi gärna gosar upp mot heller. (Vi har inte valt den äckligaste bilden vi kunde hitta på Twisty eftersom vi vill att du ska kunna sova i natt).

twisty-american-horror-story

1. Clownen i Zombieland

Om det finns någon varelse som förekommer oftare än clowner i skräckfilmer så är det förmodligen zombies. Och när de två kombineras är det svårt att göra det mycket mer skrämmande. Därför är den här blodiga, dreglande, zombieclownen den vi helst av allt INTE vill se annat än i (den faktiskt ganska bra) filmen Zombieland.

zombieland-clown

Annons

Dela (14)
Tweeta

Annons


Laddar