Bill Skarsgård spelar huvudroll i ny skräckserie med premiär i juli

Efter succén med ”Det” är Bill Skarsgård återigen aktuell i skräckgenren. Denna gång i Stephen King-serien ”Castle Rock”.

elsas | Foto: Hulu  |  Publicerad 2018-07-12 09:27  |  Lästid: 1 minut

Efter framgångarna som clownen Pennywise i förra årets kanske mest omtalade skräckfilm – ”Det” – fortsätter Bill Skarsgård i samma spår. Härnäst är han aktuell med den nya psykologiska skräckserien Castle Rock som tar oss in i Stephen Kings skräckinjagande värld.

Castle Rock kombinerar mytologin och historieberättandet från Kings böcker och väver samman en berättelse om ljus och mörker i den fiktiva staden Castle Rock, en plats som känns igen bland annat från ”Det”, ”Cujo” och ”The Dark Half”. Den J.J. Abrams-producerade serien ska utforska de teman som binder samman Kings värld och beskrivs som en homage till några av hans mest älskade och ikoniska berättelser.

Bill Skarsgård spelar en mystisk man som sitter fängslad – men som inget riktigt vet vem han är. I rollerna ser vi även André Holland, Melanie Lynskey, Jane Levy och Sissy Spacek. Det finns ännu inte många spoilers om serien, men skräckfantaster kommer inte vilja missa den.

”Castle Rock” har premiär med de första tre avsnitten på HBO Nordic 26 juli. Sedan kommer det ett avsnitt varje vecka, totalt är serien tio avsnitt.

Se den första trailern till Castle Rock här!

Artikeln publicerades först på Baaam.

Mer skräck från Café!

Därför klarar du inte av att titta på skräckfilm – enligt forskning

The Nun är en ny spinoff på skräckisen The Conjuring – se trailern här

Se skräcktrailern som är så vidrig att hundratals lämnade visningen

5 fördelar med att se på skräckfilm

Därför peakar skräckfilmen 2018: ”Privatiseringen av rädsla och vår narcisstiska tidsålder”

Skräckfilmen Hereditary är en av tidernas läskigaste och är redan med i Oscars-snacket

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-07-12 09:28