Annons

Tycker du att politiker klär sig trist? Jepp, det är lätt att bli deprimerad när man bara ser illasittande kostymer i fyra nyanser av grått. Men egentligen är det ju verkligen läge att dra på stilväxeln när man kliver in i maktens korridorer. Stefan Löfven och ni andra, låt er inspireras av de här 11 stilstarka personerna!

Annons

John F Kennedy

icon-of-style-j-f-k-4-(1)

John Fitzgerald Kennedy såg alltid stilig och slående hälsosam ut. Hans semesteroutfit personifierar numera hela den amerikanska östkuststilen.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

Ellen Johnson Sirleaf

ellenjohnson

Liberias president – som för övrigt har fått Nobels fredspris – kombinerar en traditionell stil med en modern elegans (som förmodligen behövs i politiken idag). Hon utstrålar power.

 

Barack Obama

obama

USA:s mäktigaste man ser alltid ut som om han är rakt på väg in i en herrmodetidning – och det är bekräftat att han har ett stort modeintresse. Inget han bär är fult, även om han som många amerikanska män bär lite för stora plagg.

 

Winston Churchill

churchill

Winston Churchill är den mest ikoniska politiker vi har haft, och går inte riktigt att separera från sin aristokratiska men extremt gubbiga klädstil.

 

Dag Hammarskjöld

daghammarskjold

Den svenske före detta FN-ordföranden hade statsmannastämpeln tryckt i pannan, vilket syntes tidligt i hans klädval. Allt i hans look utstrålade makt, och slipsen var givetvis klanderfritt knuten – inklusive den lilla gropen under knuten.

 

Evita Perón

Eva_Peron

Evita, skådespelerska, minister och gift med Argentinas president, hade en inflytelserik mycket elegant stil s0m – vid sidan av sitt övriga enorma inflytande – fortfarande inspirerar bland annat Madonna.

 

Hamid Karzai

hamid-karzai

Afghanistans tidigare president klär sig chict och otroligt stiligt på ett sätt som få gör i internationell politik.

 

Jackie Kennedy

jackiekennedy

Jackie Kennedys eleganta stil personifierar drömmen om det svunna USA, en estetik som hyllas just nu i exempelvis Mad Men.

 

Malcolm X

malcolmx

Malcolm X var en radikal afroamerikansk medborgarrättsaktivist, och på alla bilder syns han i svinsnygga kostymer. Hans glasögon, av märket American Optical Sirmont, gav honom ett knivskarpt intellektuellt uttryck.

 

Olof Palme

OlofPalme-430

Palmes stil andades skärpa och klokhet, oavsett om han bar somriga pikétröjor eller statsministermässiga trenchcoats.

 

Ian Wachtmeister

ian

Man kan tycka mycket om hans politik – i ett parti som ju inte varade så länge – men Ian vågar vara fåfäng och färgstark. I Milano skulle ingen reagera över hans stil, men i ett annars färgfattigt Sverige vänder man sig om när man ser honom.

 

Jonatan Loxdal 

Läs mer!

50 Cent investerar i svenskt kalsongmärke – som ska vara bättre för pungen

Mastodontguide – här är årets bästa sneakers för alla plånböcker

9 djurmönstrade plagg som lyfter din look i vår

 

Annons

Dela (27)
Tweeta

Annons


Laddar