Hoppa till innehåll

3 mörkaste avsnitten av barnprogram som (sjukt nog) sänts

Barnprogram är i regel förknippade med ljusa, positiva minnen. Men det är inte alla som vet att flera av dem hade beckmörka avsnitt.

Tom & Jerry (1956)

OBS! Triggervarning om man är känslig för tecknade djur som funderar på att avsluta sina liv.

Blue Cat Blues från 1956 är ett av de absolut sorgligaste, beckmörkaste avsnitten som gjorts av en serie avsedd för barn. Vi får se Tom förälskad i en vit katt, men bli brädad av den mycket förmögna Butch. När även Jerry blir dumpad gör han Tom sällskap på järnvägsspåren och det sista vi hör innan rutan blir svart är ljudet av ett tåg som närmar sig. Vem vet, kanske var avsikten att lära barn om faran med bottenlös sorg.

Dinosaurier (1994)

Den här serien minns alla sena 80-talister/tidiga 90-talister. En sitcom om en familj dinosaurier kunde förstås bara sluta på ett sätt. Eller ja, det beror ju på hur realistisk man vill vara. Men Dinosaurier slutade i alla fall med att dinosaurierna… dog ut. Bygget av en fabrik sätter igång en kedjereaktion som slutligen triggar en istid, vilket gör att familjen Sinclair bara kan sitta och vänta på att frysa ihjäl. Vad i helvete? Man vill bara skrika rakt ut av detta hemska slut för den skojiga familjen.

Tiny Toons (1991)

Avsnittet One Beer var föremål för så oerhört mycket kritik att det faktiskt slutade sändas. Här hittar de tecknade djuren en flaska öl som de bestämmer sig för att prova. Det självmedvetna avsnittet hade för avsikt att visa barn alkoholens risker, men den förklaringen dög inte.

Vi får se hur vännerna snabbt blir märkbart alkoholiserade, stjäl en polisbil och kör rattfulla utför en klippa, fallandes mot en säker död. Visst känns det som att 90-talets barnprogram handlade konstigt mycket om döden? Men, men. Hoppas barnen tog till sig budskapet: bli inte full och stjäl polisbilar, för då kan du tyvärr dö.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.