De sjukaste sakerna som hänt i Pokémon Go hittills – hajpen är total

En tjej hittade en död kropp, några blev rånade, och en man får besök mitt i natten för att hans hem blivit ett pokémongym. Det händer en hel del kring nya Pokémon Go – som redan blivit mer populärt än porr och Tinder.

Mats Bax  |  Publicerad 2016-07-12 10:41  |  Lästid: 2 minuter

Många av oss minns hur det var att sitta med en Gameboy Color och leta pokémon. Med Nintendos nya Pokémon Go skickas alla pokémontränare ut i naturen i stället. Det är nämligen där som spelets drygt 100 monster gömmer sig.

Med hjälp av GPS:en i telefonen anpassar sig Pokémon Go till din omgivning och lägger på ett lager av spel ovanpå verkligheten, så kallad augmented reality.

Vilka pokémon du kan hitta beror alltså på var du befinner dig. En Squirtle finns troligtvis nära vatten…

https://twitter.com/Brand_Onlee/status/750544663736684544

Medan andra gömmer sig på mer oväntade platser, alltifrån gayklubbar...

https://twitter.com/MissFushiGaming/status/750923423317106689

Till kyrkogårdar.

För att fånga alla pokémon måste du alltså ut och röra på dig, och knappt hade spelet släppts förrän spelare började klaga – på träningsvärk.

Andra menar att appen gjort under för deras mentala hälsa, eftersom de äntligen fått en anledning att gå ut.

https://twitter.com/osskov/status/751461002743410688?ref_src=twsrc%5Etfw

Och självklart har folk redan hittat sätt att fuska, som det här geniet på Reddit som låter en drönare göra jobbet.

kMn4cZv

Men det är inte bara pokémon som väntar där ute. En 19-åring i Wyoming i USA hade begett sig ner till en flod för att hitta en vattenpokémon. Väl där hittade hon i stället en död kropp under en bro.

– Det var rätt chockerande. Jag visste inte vad jag skulle göra först. Men jag ringde till polisen direkt, och de var på plats snabbt, säger 19-åringen till County 10 News.

Och polisen i O'Fallon, Missouri, skriver i ett pressmeddelande hur fyra ungdomar använt appen för att leta upp pokémontränare och råna dem.

Spelets mest otippade konsekvens är dock det som drabbade designern Boon Sheridan. Boon bor nämligen i en gammal kyrka, vilket i spelet visas som ett pokémongym dit spelare går för att träna sina pokémon.

Sedan spelet släpptes har Boon Sheridan sett allt fler människor komma till hans hus, dag som natt, och sätta sig på gräsmattan eller i parken över gatan med telefonen i hand.

Han träffade till och med ägaren till gymmet.

Liknande historier sprids nu över nätet från andra vars hem eller arbetsplatser förvandlats till pokéstops.

pokemon-dairy-queen-1000x602

Och historierna lär bara bli fler. Spelet finns ännu bara i Australien, Nya Zeeland och USA, men antalet spelare ökar explosionsartat.

På Google söker fler efter ”Pokémon Go” än efter ”porr” och på amerikanska app store är spelet den mest populära appen med råge, och trots att spelet är gratis har det redan gett klirr i kassan hos Nintendos, vars värde ökat med 60 miljarder kronor på de få dagar som gått sedan spelet släpptes, rapporterar Forbes. Och detta trots att Pokémon Go kritiserats för att både ha många buggar, halvdan spelkänsla och brista i användarsäkerhet.

Ännu finns inget releasedatum i Europa, men enligt källor till The Verge rör det sig om ett par dagar. Men har du en Androidtelefon kan du börja spela redan nu. Här läser du hur.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 14:59