Deadline day: Arsenals maskot värvad av Sevilla FC – eller?

Århundradets Silly Season-fräckis från den spanska klubben?

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-10-06 15:41  |  Lästid: < 1 minut

I går var det dags för transferfönstrets försegling. I vanlig ordning spekulerades det friskt på Twitter om vilka övergångar som skulle gå igenom, och i går var det deadline day deluxe. Cavani är klar för United, Rafinha för PSG och Douglas Costa lånas ut till Bayern München. Häpnadsväckande övergångar i sista sekund som brukligt, men denna gång kommer nog att gå till historien på ett helt annat sätt.

Nu verkar det nämligen som att maskotar också är en del av transferfönstret. Gunnersaurus, som Arsenals maskot heter, har nämligen fått sparken. Coronapandemin har gjort att klubben gått ut med att man behövt göra sig av med 55 anställda, och trots att vi så sent som i augusti kunde se Gunnersaurus stolt hålla upp FA Cup-bucklan så är det nu slut för den älskade maskoten.

Efter 27 år får Jerry Quy, mannen inuti dräkten, sparken enligt The Athletic – och Gunners-fansen är inte nöjda. Arsenal-legendaren Ian Wright twittrade ut sin sorg, och den högljudda tv-profilen och Arsenal-supportern Piers Morgan stöttar även han kampanjen #savegunnersaurus på Twitter.

Gladare blev inte minerna när Sevilla FC:s egna Twitter-konto gick ut och berättade att man helt enkelt värvat Gunnersaurus.

Det är alltså till följd av Arsenals nedskärningar under corona-pandemin som Jerry Quy fått sparken. Med tanke på stjärnspelaren Aubameyangs nya kontrakt, och Mesut Özils guldkantade kontrakt som tycks vara för evigt, menade många att det var skamligt att maskoten skulle dumpas. Till och med lokalrivalen Chelsea stöttade sin rival.

Under dagen meddelade ett pressat Arsenal att Gunnersaurus visst kommer finnas kvar på läktarna, så fort fansen är tillåtna på Emirates Stadium igen. Huruvida Jerry Quy svettas innanför dräkten även i framtiden meddelade dock inte klubben.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-10-06 15:43