Den här vräkiga villan säljs för 255 miljoner och är alla Star Wars-fans våta dröm

Star Wars-prylar i ett stort rum i en villa i Los Angeles.

Är en man cave på 465 kvadratmeter full av Star Wars-prylar värd en kvarts miljard?

Markus Aamisepp | Foto: The Agency  |  Publicerad 2020-01-29 12:41  |  Lästid: 3 minuter

Star Wars, Star Wars, Star Wars. Det känns ibland som att George Lucas sci-fi-filmserie aldrig tycks släppa sitt järngrepp om populärkulturen och nyhetsflödena. Och det kanske egentligen är för det bästa – för vem kan egentligen få nog av frenetiska lasersvärdsfajter, imploderande rymdskepp och Baby Jabba (alltså den sötare bebisversionen av rymd- och snigelgangstern Jabba the Hut som diskutabelt är gulligare än Baby Yoda)?

Ingen – är svaret. Särskilt inte personen som nu säljer sin megavilla med en imponerande samling Star Wars-rekvisita i Los Angeles för 26,5 miljoner amerikanska dollar, alltså ungefär 255 miljoner svenska kronor.

I källaren på det vräkiga huset i Kalifornien finns ett helt eget Star Wars-rike som är varje Stjärnornas Krig-fanatikers dröm. Yoda, R2D2, Darth Vader och ett gäng Stormtroopers är bara några av de totalt 40 karaktärerna som staplats upp enligt museemaner i huset.

Men det är inte bara rollfigurer som gömmer sig i världens kanske nördigaste man-cave. Hela våningen är rågad av Star Wars-rekvisita som miniatyrer av rymdskepp, alienhuvuden, en speeder bike (alltså de som Leia och ett gäng håriga Ewoks åkte med i Return of the Jedi från 1983) och till och med Stormtrooperkuddar du kan vila huvudet på i sofforna.

Ja – se för dig själv. Är den här megavillan med en Star Wars-källare på cirka 465 kvadratmeter värd 255 miljoner kronor?

Kolla in bilderna från världens kanske nördigaste – svindyra – hus!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-01-29 12:48