Annons

Den rånade mannen blir ställd när han får samma frågor som ett våldtäktsoffer

Ber en man i välskräddad kostym och som druckit lite för mycket om att bli rånad? Det frågar sig den brittiske komikern Tracey Ullman i en sketch.

Ida Gustafsson

I en sketch i BBC:s Tracey Ullman Show sitter en uppriven man hos polisen för att anmäla ett rån som han utsatts för.

Och när utredaren frågar honom om han hade på sig samma kläder som han bär just nu svarar han förvånat ja. Utredaren svarar genom att skuldbelägga honom: ”Du ser provokativt välbärgad ut” och säger även senare ”Det ser ut som en inbjudan, som att du marknadsför det”.

Annons

En advokat kommer in i rummet för att ”ge stöd” och frågar om mannen druckit innan han blev rånad. En fråga som utredaren förklarar med att ”Ja, om du hade druckit hade det sänt ut förvirrande signaler, locka någon med en fin kostym och telefonen, och sen i sista stund säga: ‘jag vill inte bli rånad'”.

Mannen försöker förklara, men utredaren och advokaten fortsätter att bemöta hans argument genom att skuldbelägga honom. Ett tillvägagångssätt som känns igen när det gäller kvinnliga våldtäktsoffer som måste försvara sina val av kläder i rätten.

Se sketchen nedan.

 

Ett annat klipp som fått uppmärksamhet för att ha ställt ovana frågor är när en reporter ställer frågor till män som kvinnor ofta brukar få. Se klippet här!

Annons

Dela (223)
Tweeta

Annons


Laddar