Hoppa till innehåll

Det här kommer (typ) nästa säsong av White Lotus att handla om

White Lotus-skaparen Mike White och Jennifer Coolidge i White Lotus säsong 2

Serieskaparen Mike White delar med sig av sina lösa tankar inför nästa säsong av HBO:s stora seriehit.

Det mesta är sagt om White Lotus andra säsong, så vi nöjer oss med att konstatera att det var en megahit som prisats av såväl kritiker, tittare som av Golden Globes-juryn. Utan att spoila säsongsavslutningen av den andra säsong helt så kan vi säga att den rundade med ett jäkla ståhej och utan att besvara alla frågor.

Huruvida frågetecknen kommer att rätas ut i nästa säsong vet än så länge bara seriens skaparen Mike White. Men att det blir en säsong till är klart och Mike White verkar redan ha ett hum om vad den ska handla om. Utöver den i sammanhanget tillfredsställande pitchen ”mer White Lotus” har White sagt vad han tror temat kommer att bli i nästa säsong.

Om den första säsongen kretsade kring pengar och den andra kring relationer och sex så tänker sig, i nuläget, Mike White att den nya säsongen ska handla om döden. I en intervju med HBO Max efter den senaste säsongsfinalen säger han att han tror att den tredje säsongen ”på ett satiriskt och roligt sätt kommer att utforska döden och östasiatiska religioner och spiritualitet.”

Dubbelt Emmy-prisade Mike White. Foto: Getty Images

I samma intervju nämner White att det är möjligt att Jennifer Coolidges karaktär Tanyas make Greg (Jon Gries) får en större roll i den kommande säsongen. Med tanke på att karlen (spoiler alert!) ligger bakom många av de obesvarade frågorna i säsong två känns det rimligt att gå till botten med hans storyline.

Summa summarum: Bli inte förvånad om nästa White Lotus-hotell ligger i Östasien, innehåller en hel del flörtar med buddhism och/eller hinduism och om antalet döda kroppar överstiger det totala i säsong ett och två tillsammans.

När nästa säsong av White Lotus har premiär är i nuläget oklart. Första säsongen hade premiär i juli 2021 och den andra säsongen i oktober 2022. Följer man samma intervall så borde nästa säsong kommer någon gång i början av 2024.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.