Hoppa till innehåll

Nobis-gruppens nya lyxhotell ger starka White Lotus-vibbar

Nobis Hotel Palmas innergård och entréskylt.
Joakim Almén

Får du också White Lotus-vibbar av Nobis Hotel Palmas två innergårdar, eller är det bara vi?

2021 öppnade den nordiska hotellgruppen Nobis sitt första hotell utanför Skandinaviens gränser med 5-stjärniga hotellet Concepció by Nobis på Palma. Nu fortsätter hotellgruppen, som bland annat driver Blique by Nobis, Miss Clara och Nobis Hotel i Stockholm, att expandera sin hotellverksamhet på varmare breddgrader. Och det nya 5-stjärniga lyxhotellet är riktigt spektakulärt ögongodis.

Nya hotellet Nobis Hotel Palma ligger i samma byggnad som ett muslimskt palats från 1100-talet och man har samarbetat med välrenommerade arkitektfirman Wingårdhs för att förvandla byggnaden till ett lyx- och flärdhotell.

Renoveringsarbetet, som pågått i sju år, har varit krävande. Enligt Wingårdhs är varje sten på innergårdarna lyft och tillbakalagd. Lager av puts har skalats av och analyserats, byggnadens historia har så sakta trätt fram. Valvbågar har hittats, precis som underjordiska gångar och det arkitektoniska angreppsättet har varit att låta den uråldriga byggnadens alla tidslager träda fram och att göra nya tillägg tydliga och skarpa.

På grund av den extremt gamla byggnadens förutsättningar har man tvingats till vissa oortodoxa lösningar. Receptionen och lobbyn ligger delvis utomhus och två öppna innergårdar tar besökaren från entréporten vidare in till restaurang, bar och solterass. Både ute och inne ska, enligt Wingårdhs, kännas som en helhet.

Resultatet då? Väldigt snyggt.

Nämnda innergårdar skänker vissa Four Seasons i Taormina på Sicilien-vibbar där White Lotus andra säsong utspelar sig. Totalt finns 37 hotellrum där gränsen mellan bad- och sovdel är flytande och man har samarbetat med lokala konstnärer och hantverkare med keramikinslag och väggdekorationer.

Om rummen har ett lugnare uttryck har de publika ytorna betydligt mer liv, där den stora loungebaren är hotellets hjärta. Förutom den väl tilltagna baren och de två innergårdarna finns även ett spa och gym, en solterass inbäddad av medelhavsväxter och en takterass med utsikt över katedralen La Seu.

Bildspecial: Kika in i nya 5-stjärniga lyxhotellet Nobis Hotel Palma

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.