Hoppa till innehåll

Disney lanserar streamingtjänst i höst – här är allt vi vet

Erik Sedin.
Erik Sedin

Ännu en streamingtjänst? Jajamen. Disney spänner musklerna rejält med satsningen Disney+. Och jättekoncernen tycks inte ge sig in i streamingleken för att skaffa vänner.

Disney har beväpnat sig till tänderna inför deras invasion av streamingmarknaden. Med ett stort bibliotek av etablerade franchises i film och TV-format är det svårt att förbise satsningen. Speciellt med en månadskostnad som är ungefär hälften så dyr som Netflix.

När släpps Disney+?

Sverige kommer att behöva vänta tills årskiftet innan vi kan börja Disney+ och chilla. Under år 2020 första månader ska tjänsten vara tillgänglig här i Europa. För jänkarna är tjänsten tillgänglig redan i november i år.

Vad finns det att titta på?

Eftersom Disney verkar äga halva filmbranschen kommer du inte behöva anstränga dig särskilt hårt för att hitta något sevärt. Vad sägs om alla 30 säsonger av Simpsons, samtliga existerande Star Wars- och Avengers-rullar och så även filmer som inte släppts än likt Toy Story 4, Star Wars: Episode 9, Lejonkungen, Aladdin eller Avengers: Endgame?

Det är inget bottenskrap som Disney+ kommer att förse dig med.

Totalt sett ska det finnas över 500 filmer och 7 500 tv-avsnitt på plattformen inom ett år, uppger Disney.

Hur mycket kostar det?

Disney+ har prissatt månadsavgiften till 7 dollar (ungefär 65 spänn) och årsavgiften ligger på rimliga 70 dollar, alltså cirka 650 kronor. Tydligen kostar Netflix 139 kronor i månaden (vi åker snålskjuts på våra ex-partners konton, men snart kan det – ve och fasa! – vara slut med det) vilket är lite mer än det dubbla priset. Värt att notera är att Disney även kommer tömma Netflix på allt Disney-ägt. Ouch.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.