Hoppa till innehåll

Disney har återskapat Rey’s lasersvärd – och det ser otroligt ut

Bild på en skådespelare föreställande karaktären Rey hållandes ett lasersvärd

I över 40 år har fans försökt återskapa det perfekta lasersvärdet, det verkar som Disney slutligen lyckats.

Lasersvärdet är ett av filmhistoriens allra mest legendariska rekvisitaföremål. Det har helt enkelt det mesta man vill ha av ett magiskt svärd: förmågan att neutralisera mängder av storm troopers, hugga av sin sons hand, styra bort projektiler, skära genom väggar och det reflekterar även svärdsvingarens personlighet.

Många har försökt att skapa kopior, med blandade resultat, men ingen har lyckats lika bra som Disney nu verkar ha gjort. I samband med Star Wars-högtiden 4 maj (May the 4th be with you) släppte Disney Parks ett kort klipp på vad som verkar vara ett fullt fungerande lasersvärd.

Förmodligen är det inte riktig laser (det hade varit problematiskt på en nöjespark med massa barn) men för ett otränat icke-jediöga ser det övertygande ut. Det som gör denna skapelse av ”Walt Disney Imagineering Research and Development” så övertygande är, förutom det snygga ljuset, att det verkar kunna skjutas ut och in helt sömlöst.

Tekniken bakom lasersvärdet har twitteranvändaren och Star Wars-fanet Ben Ridout klurat på och kommit fram till att det måste bygga på samma teknik som finns i vanliga måttband kombinerat med en LED-slinga.

Lasersvärdet är en del av lanseringen av Disney Worlds nya interaktiva hotell ”Star Wars: Galactic Starcruiser” där gästerna ska kunna uppleva och vara delaktiga i äventyr förlagda i en galax långt, långt borta.

Det övertygande lasersvärdet finns inte ute för försäljning än så länge men det är nog många som är redo med pengabunten om det någonsin blir det.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.